FORNØYDE: De nye styrerepresentantene ved NTNU ser fram til å representere studentenes stemme i universitetets høyeste organ.

Vil synliggjøre studentdemokratiet

Morten Olimb og Julia Iablokova skal representere studentene i NTNUs høyeste organ.

Publisert Sist oppdatert

De to studentene var vinnerne da seks kandidater stilte til NTNUs styrevalg. Begge har erfaring fra partipolitikken. Iablokova som fylkesleder i Unge Venstre, mens Olimb er aktiv i Unge Høyre. De ser på erfaringen som positiv.

– Vi sitter inne med kunnskap om hvordan man får gjennomslag i saker, og kunnskap om de politiske prosessene. Den politiske grunnholdningen er ikke det vikigste, mener Olimb.

Oppslutningen rundt styrevalget var på 2400 stemmer, som utgjør 12,7 prosent av de stemmeberettigede. Dette tilsvarer en svak nedgang fra fjorårets valg. Representantene tror løsningen for å få opp velgdeltakelsen er å bli mer synlige.

Studentenes stemme skal fram

– Studentdemokratiet er for lite synlig. Dette fører til at folk har for lite kunnskap om hvem vi er, og hva vi kan få til, mener Olimb.

De tror man som studentpolitiker glemmer at ikke alle brenner for studentpolitikk.

– Ved å bli mer synlig i media og ha en jevnere informasjonstrøm, i stedet for å kun være synlig i forkant av valg, er det mulig å få opp interessen for studentpolitikk, mener Iablokova.

Studentrepresentantene har sammen med de eksterne styrerepresentantene flertall i Styret, og har tidligere blitt kritisert for å danne allianse mot de vitenskapelig ansatte.

– Vi skal representere 8500 studenter i Styret, og det er jobben vår. Det kan hende at vi kommer til å stemme i blokk, men det er ikke nødvendigvis noen logikk i det, mener Olimb.

Han vil satse på et godt samarbeid med Studenttinget for at studentens stemme skal bli hørt.

– Mange snakker i lunsjen om hva de er misfornøyd med. Studentene har meninger, og disse vil vi gjerne høre, sier Olimb.

De to har ulike hjertesaker. Olimb prioriterer en enklere gjennomføring av utveksling, mens Iablokova vil jobbe for at studiepoeng skal tilsvare arbeidsmengden. De er derimot enige om at fokuset ligger på NTNU som helhet.

– Campusforskjellene blir i stor grad skapt. Problematikken har blitt gjort større enn den er, og vi kommer til å fokusere på hele universitetet, sier Iablokova.

Powered by Labrador CMS