UTFORDRET: Eivind Rindal kom inn og utfordret Erling G. Kjelstrup som eneste kandidat til ledervervet på Samfundet.

Erling Kjelstrup ny Samfundet-leder

Var eneste kandidat, men ble utfordret av Eivind Rindal.

Publisert Sist oppdatert

— Jeg er veldig glad for at dette gikk veien. Nå skal jeg bruke tiden fram til 17. mai på å forberede meg her på Samfundet, sier Erling Gjerstad Kjelstrup etter at seieren er sikret onsdag kveld.

Han vant til slutt valget med 154 stemmer mot 40 til Rindal. 77 stemte blankt.

Rindal benket

Kjelstrup takket Samfundet-gjengen Regi for at han ble tatt inn i varmen, og har tilbrakt mye tid som frivillig i Trondheim. Han ønsker også å fortsette den sterke frivillighetsånden blant Trondheims studenter.

Det så lenge ut til at Kjelstrup slulle bli den eneste kandidaten til ledervervet etter Mari Norman, men etter noen runder med utspørring ble Eivind Rindal benket inn som kandidat. Det førte til en langt mer underholdende kveld enn mange hadde fryktet.

Stilte av kjærlighet

— Jeg stilte litt av plikt, men mest av kjærlighet til Samfundet, sier Rindal.

Han ønsket at Samfundet skal styrkes som politisk arena, og sa at han gjerne kunne tenke seg å se Gerd-Liv Valla som innleder på ett fritt valgt Samfundsmøte. Med sine mange verbale påfunn skapte han mange morsomme, men også småflaue situasjoner under utspørringen. Tydelig komfortabel foran Storsalen sang han flere strofer av arbeidersangen Internasjonalen.

Foto: Lars Erlend Leganger, Under DuskenGLAD VINNER: Erling Gjerstad Kjelstrup tar over lederklubba etter Mari Norman. 

Powered by Labrador CMS