Trives i eget plateselskap

Dag Olav Berg beholder all kontroll selv.

Publisert Sist oppdatert

– Å starte et eget plateselskap er enkelt, du må bare registrere et enkeltmannsforetak.

I januar startet Dag Olav Berg selskapet Pass the Panda Art Records for å formidle sin egen musikk, som han lager under navnet Pass The Panda.

Han forteller at ideen til å lage et eget label nærmest kom ved en tilfeldighet.

– Jeg søkte litt rundt på internett og fant guider som sa hva jeg burde gjøre.

Berg er produsent, manager og artist i Pass the Panda Art Records, men det er likevel ikke en ensom jobb. Han forteller at det er store ressurer å hente der ute.

– Vi har en gullgruve av folk som kan ekstremt mye, men som ikke kommer frem fordi de ikke er tilknyttet et plateselskap. Jeg skal for eksempel møte ei dame i Tromsø i april, som potensielt kan være både musiker, kunstner og sanglærer i plateselskapet mitt, sier han.

Pass the Panda Art Records er foreløpig enkeltmannsforetak, men Berg har allerede knyttet til seg støttespillere.

– Det er folk involverte både i konstruksjonen av nettsiden og i kvalitetskontroll i musikken. Jeg har blant annet en produsentvenn som hører gjennom musikken og gir innspill på mastringen, sier Berg.

Han forteller at det å opprette sitt eget plateselskap har gitt han mange av de samme fordelene som større labels har.

– Funksjonen til de store plateselskapene er muligens i ferd med å dø ut. Nå er det enkelt å gjøre mye selv, både når det kommer til distrubusjon og markedsføring. Det man mangler er selvfølgelig kontaktnettverket.

Berg forteller at han har begynt å lære seg mer om den forretningsmessige siden av å drive en bedrift.

– Jeg tar et gründerkurs hvor jeg lærer om markedsføring, økonomi og lovgivning. Det er mye å forholde seg til, blant annet diffuse skatteregler, forteller Berg.

Selv om plateselskapet har fått sin første spillejobb på Pias fredag den 13. april, er Berg usikker på fremtiden.

– Det er ikke vanskelig å starte eget plateselskap, men det kan være utfordrende å holde det gående. Vi får se hvordan det går, sier han.

I påsken publiserer vi saker fra det siste nummeret av Under Dusken. Nettredaksjonen er tilbake med ferske studentnyheter 10. april. Neste papirutgave kommer 17. april.

Powered by Labrador CMS