TRØBLETE: Det har vært mye misnøye rundt buss nummer 5 mot Dragvoll den siste tiden.

Fortsatt kluss med Dragvoll-buss

Leddbussene på rute 5 er ikke tilbake før om tidligst 3 til 4 uker.

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke ble alle de 13 leddbussene på rute 5 ble tatt ut av drift med umiddelbar virkning. Årsaken er at trikkeskinner ved en overgang på Munkvoll skraper mot ledd-elementene på de nye bussene, og dermed forårsaker skader på understellet.

— Jeg håper vi snakker om at det tar dager og ikke uker, sa kommunikasjonssjef Grete Opsal i AtB til Adresseavisa.

Bussene står fortsatt parkert i påvente av reservedeler, og nå melder Adressa at det vil ta 3 til 4 uker før bussene kan forventes å være tilbake på veien. Som en midlertidig løsning legges ruten utenom busstoppet Munkvoll, da en justering av trikkesporene ikke vil kunne gjennomføres før neste sommer. Studenter og reisende fra Munkvoll må dermed belage seg på å finne en ny holdeplass. Bussen kjører via Arnt Smistads veg så snart noen humper er fjernet.

Tar du sykkelen fatt på vei til skolen kan det være lurt å holde den på veien noen uker til. Rute 5 frakter både Gløshaugen- og Dragvollstudenter, og er den travleste ruten i Trondheim med 3,2 millioner passasjerer årlig.

— Det er veldig fulle busser på strekningen nå, men vi har økt kapasiteten for å møte behovet. Så langt har det ikke vært store problemer, men vi følger utviklingen nøye. Når det blir kaldere parkerer mange sykkelen og da kan det bli nødvendig å sette inn enda flere busser, sier Opsal til Adressa.

Totalregningen for skadene på bussene blir cirka 800 000 kroner.

Powered by Labrador CMS