VELKOMMEN INN: Nå må du ikke lenger være gjengmedlem for å innvies i noen av Samfundets bedre bevarte hemmeligheter.

Avmaskerer Samfundet

Adresseavisa avslører Samfundets indre hemmeligheter i en ny nettserie.

Publisert Sist oppdatert

I en nyoppstartet nettserie på Adressa.no får vi en detaljert omvisning på Studentersamfundet, og de mange krikene og krokene rundt om på det røde runde. Adresseavisa filmer og guides rundt på de ulike områdene på huset, mens husøkonom Tormod Gjestland bidrar med finurlige fakta og historier til de forskjellige områdene de besøker.

SE FØRSTE EPISODE AV DEN NYE SERIEN HER

Pirre og informere

Journalist Frank Lervik i Adresseavisa er en av de som har vært med å lage nettserien. Han mener serien vil være god reklame for Samfundet.

– Det er mange studenter i Trondheim, og de fleste har et spesielt forhold til Samfundet. Huset byr på mye spennende, og har en del å vise fram som er skjult for mange. Serien er laget for å pirre og informere, og vi tror den har stort seerpotensial, sier Lervik.

Nettserien går over flere episoder. I den første får vi innsikt i hvor grunnsteinen til huset ligger, Samfundets toalettdesign og hvor mange trapper det er ned til Bodegaen. I smakebiten for neste episode ser det ut til at fokuset vil være på gjengene og skjulte skatter.

Journalistene fra Adressa kontaktet styret på Samfundet for å få klargjort prosjektet. Der møtte de stor åpenhet og få restriksjoner.

– Jeg tror Samfundet ser det positive i at serien ble laget. De får fremmet huset, og det er en dokumentasjon av stor verdi. Styret ba om å få se gjennom filmen før den ble publisert, for å sjekke at ingenting uheldig ble med, sier Lervik.

Deler utelates

Pressesjef Morten Ansteensen på Samfundet stiller seg svært positiv til prosjektet, og mener serien åpner for at studenter kan bli litt bedre kjent med huset på innsiden. Selv om mye kommer med i filmen, legger ikke Ansteensen skjul på at visse deler av huset er utelatt.

– Huset har rom som innholder gjenstander vi helst ikke vil ha offentlig på film, og disse kommer derfor ikke med. Det som filmes er for det meste dagaktiviter. Vi ønsker å vise de som ikke jobber på Samfundet hva som skjer bak kulissene, sier Ansteensen.

Han mener serien kan fremme huset på en annen måte enn som bare et utested. Serien skulle opprinnelig bare filmes som en episode, men ble utvidet til en serie da journalistene så de hadde mye å hente.

– Samfundet innehar mye historie, deriblant viktige historiske verk. Ved å vise dem frem ønsker vi å gi folk et nytt og større inntrykk av huset, sier Ansteensen.

Powered by Labrador CMS