Sårt tiltrengt skrivehjelp

Økonomiske nedskjæringer gjør at studenter får mindre og mindre hjelp til sine oppgaver. Under Skrivenatt på Dragvoll møtte mange opp for å få veiledning.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag 25. mars arrangerte Institutt for språk og litteratur Skrivenatt, i samarbeid med biblioteket på Dragvoll. Gjennom kvelden fikk studentene hjelp til å komme i gang med oppgaver, og tips til hvordan de skal strukturere og forbedre tekstene.

Arrangementet ble en suksess med over 150 frammøtte, men viser også det store behovet studenter ved NTNU Dragvoll har for å få hjelp til sine oppgaver.

Lite tilbud

Studentene Gyrid Otnes Madsen og Julie Hafsås benyttet seg av arrangementet til å få hjelp til sine innleveringer. De setter stor pris på tilbudet, men etterlyser også mer veiledning under hele semesteret.

– Til vanlig er det veldig mye fokus på struktur, og lite vektlegging på hva som forventes av oppgaven og hva den skal inneholde. Skrivenatt har vært veldig nyttig, det er mange flinke fagpersoner her og vi får god faglig støtte, sier Otnes Madsen og Hafsås

Læringsassistent Eli Skaug Rønning skulle ønske at et tilbud som Skrivenatt hadde eksistert da hun selv var ny student.

– Man lider av at det er økonomiske nedskjæringer. Dette gjør at det blir færre øvingstimer, og at det blir dårligere tilbud til veiledning, sier Skaug Rønning.

Preges av økonomiske kutt

Instituttleder Sarah J. Paulson ved Institut for språk og litteratur bekrefeter at tilbud om hjelp til skriving vil kuttes som følge av økonomiske nedskjæringer.

– Vi har måttet kutte øvingstimer med læringsassistenter, og på sikt kan vi bli nødt til å kutte ned på antall obligatoriske innleveringer, sier Paulson.

Høsten 2014 vil ikke humanoriastudenter bli tilbudt Humstart de første ukene av semesteret, og det vil være opp til hvert enkelt institutt å lage et tilbud til de nye studentene.

Fortsatt i oppstartsfasen

Dette er andre gang Skrivenatt arrangeres på Dragvoll. Arrangør og ildsjel Pia Farstad Eriksen forteller at det skal være et tilbud til studenter i å øve på det de faktisk blir målt på. De prøver å tilpasse tilbudet slik at alle studenter kan ta del i arrangementet.

– Målet med Skrivenatt er å få studenter i gang med skrivingen, og gi dem et forum hvor de har muligheten til å diskutere oppgavene sine, sier Farstad Karlsen.

Institutt for språk og litteratur jobber for å etablere et skrivesenter. Hvor man har arrangementer som Skrivenatt, slik at studenter skal ha muligheten til å søke om råd til oppgaveskrivingen.

Powered by Labrador CMS