Årets beste aprilspøker

Det er igjen duket for den ene dagen i året hvor journalister og mediebedrifter kan skrive sjøsprøyt på jobb. Sjekk ut årets beste aprilspøker her!

Publisert Sist oppdatert

Dette er dagen hvor politiske journalister kan løsne på snippen, aldrende redaktører finner tilbake til barnet i seg, og John Arne Riise ufrivillig vier sin egen sak ekstra oppmerksomhet, ved å fordømme Se & Hør i offentlighetens navn.

Her er din oversikt over noen av årets definitive aprilspøker.

Google Maps: Gotta catch'em all

Hvorvidt nettgiganten Google har et årsverk utelukkende dedikert til aprilspøk-røvere vites ikke, men at de nok en gang kjører på med kostelig tøys, er det liten tvil om. Eier du en Ios eller Android-telefon, var sjansen stor for at kartene i Google Maps-appen ble befolket med krabater fra alles kjære Pokemon-univers, fritt mulig å fange før dagen er omme.

Youtube: Ansvarlig for alle toneangivende internett-memes

Videonettjenesten Youtube publiserte i dag et videoklipp hvor de krediterte seg selv for alle store internettfenomener de siste åra - du vet, sånt som planking, Harlem shake og musikkremixer av nyhetsinnslag som "Ain't nobody got time for that!". For å toppe det hele foreslår de i samme vending en del nye meme-er for 2014, som for eksempel "clocking". Her er konseptet å bli tatt bilde av mens man bruker armene som visere, og gjerne flere bilder ettersom tiden går. Tidig eller bare urteit?

Trønderavisa: Ny lov om at alle må bytte etternavn

Trønderavisa var muligens ikke så diskret med årets aprilsnarr, men tok igjen for det med valg av sak. På forsiden kunne man lese nyheten om at alle nordmenn må bytte etternavn til slik det uttales, være det seg fra Hermansen til Hæirrmainnsn, eller Schiefloe til Sjæfflo. Det opplyses at det er mulig å reservere seg mot navnebytte innen 15. april, samkoordinert gjennom Moderniseringsdepartementet.

Studentersamfundet: Avantgarde nettsidedesign

For de av dere som bruker Studentersamfundets nettsider til vanlig, vil det fort være åpenbart at noe har endret seg. For de av dere som ikke bruker nettsidene til vanlig, vil det være minst like åpenbart som for alle andre. Knegglatteren fra Samfundets webansvarlige formelig runger over Elgeseterbrua, mens hundretalls studenter fortvilet prøver å lese om de nyeste arrangementene opp ned.

Salangen-Nyheter: Nyheter på afghansk

Salangen-Nyheter er den nettavisen med de kanskje raffeste flash-annonsene i Norge (ironi), og flest antall nyheter ellers i året, som lett kunne gått for å være aprilspøker de også. Spilloppmakerne i Salangen-Nyheter publiserte i dag en nyhet hvor de annonserer at alle nett tv-innslag vil bli ankret på afghansk.

Lofotposten: Royal-hotell blir moské

Det ble ikke ordentlig 1. april, før lille Lofotposten klinte til med nyheten om at et nedlagt Royal-hotell i Svolvær, er planlagt å gjenoppstå som en vaskeekte moské i regi av arkitektfirmaet NarudStokkeWiig. I følge Lofotposten er dette gjennomførbart grunnet et smutthull i Plan- og bygningsloven, hvor en hasteparagraf inntrer om saken gjelder ombygging til moské.

Studvest: Stripping på Kvarteret

Studentavisa i Bergen slo på stortromma med en dristig kulturnyhet om at det skal arrangeres strippe-Helhus, eller et arrangement hvor hele Kvarteret omgjøres til en helaftens strippeklubb. Initiativet skyldes visstnok at stripping som kulturinnslag er sterkt underrepresentert på programmet, og at Kvarteret i så måte har gjort seg fortjent til et erotisk innslag. Ektra pluss til artikkelforfatter, for å gjøre saken troverdig med kritikk fra kilder på flere hold.

Helsedirektoratet: Forbud mot utepils

Mange studenter satt nok energidrikken i halsen og/eller snusen i vrangstrupen, da Helsedirektoratet tidligere på dagen gikk ut med denne kunngjøringen. I pressemeldingen nevnes det blant annet at drikking av øl på åpne, offentlige områder kan anses som lite annet enn knallgod markedsføring - og at utepilsen følgelig er et brudd på alkoholloven.

Og sist, men ikke minst...

Dusken.no: Trendbyrå ser til Gløshaugen

Rapporter fra troverdige kilder tilsier at Duskens egne aprilspøk rundlurte opptil flere av leserne blant byens studenter, som alle fikk nyvunnet respekt for de såkalte trendsetterne på Gløshaugen. At trendbyrået TID gjorde trendanalytiske feltstudier i Realfagbygget var dessverre bare tant og fjas, selv om det nok er sant at mange av "gløserne" er langt innafor #normcore uten helt å vite det.

Aprilsnarr!

Powered by Labrador CMS