Eventyrkonsert med symfoniorkesteret

Onsdag framfører Studentersamfundets Symfoniorkester Tusen og én natt i Lademoen kirke. I anledning konserten gjestet to av medlemmene Radio Revolt.

Publisert Sist oppdatert

Studentersamfundets Symfoniorkester er kanskje best kjent fra promenadekonsertene under UKA. I Lademoen kirke kan du på onsdag oppleve arrangementet deres Tusen og én natt.

I forrige uke gjestet to av orkesterets medlemmer Radio Revolt og Nesten helg. Til venstre kan du høre Elisabeth og Ragnhild fortelle om hvordan det er å spille i et av Norges største studentorkestre.

Radio Revolt
Hør Elisabeth og Ragnhild fortelle om symfoniorkesteret i Nesten helg.

På onsdag framfører orkesteret «Scheherazade» av Nikolai Rimsky-Korsakov, et symfonisk dikt fra 1888 basert på eventyrsamlingen Tusen og én natt. I tillegg spiller de satser fra Aladdin Suite av Carl Nielsen.

Radio Revolt
Elisabeth og Ragnhild snakker om onsdagens eventyrkonsert i Nesten helg

Musikk og eventyrstund

– I forkant av, og mellom satsene, vil det bli eventyrutdrag fra Tusen og én natt ved representanter fra Samfundets Interne Teater og symfoniorkesteret. Det vil være musikk som de med god kjennskap, og de uten kjennskap, til klassisk musikk vil kunne leve seg inn i. De fleste vil kunne sette pris på å lytte til musikken, sier orkesterets sekretær Line Bragstad.

Tusen og én natt er en historiefortelling om Scheherazade som, ved å fortelle en persisk konge en ny historie hver natt i tusen og én netter, redder sitt eget og andre kvinners liv. Historien om Aladdin er blant annet hentet derfra.

– Musikken som framføres vil være variert, og har tydelige melodiske temaer det går an å følge, sier Bragstad.

Studentersamfundets Symfoniorkester framfører Tusen og én natt i Lademoen kirke, onsdag 9.april kl. 19.30. Dirigent er Gavin David Lee og konsertmester er Carl Ninian Wika.

Hør mer fra Nesten helg her.

Powered by Labrador CMS