Rake visningsrom bort fra Elgesetergate

Det lille huset med alle vinduene har lenge stukket seg fram langs veien i Elgesetergate. Nå blir visningsrommet for kunst og arkitektur å finne på Brattøra.

Publisert Sist oppdatert

Huset har siden det i 2011 ble bygget av arkitektstudenter fra Trondheim, Oslo og Bergen vært å finne i Elgesetergate 28, og drives av kunstner Charlotte Rostad og arkitekt Trygve Ohren. Natt til 23. august ble hele Rake visningsrom heist opp og flyttet ned til Brattøra. Første utstilling på den nye tomta skal ifølge Rostad åpne i oktober.

Fakta

Dette er Rake

  • Uavhengig visninsrom for kunst og arkitektur.
  • Drevet av Trygve Ohren (arkitekt) and Charlotte Rostad (kunstner)
  • Etablert som et utfall av workshopen TreStykker 2011, hvor 30 arkitekturstudenter fra hele landet tok i bruk materialer fra et revet hus.
  • Nominert til Mies van der Rohe Award i 2013.

Vekk fra usikkerheten

Rostad sier at de primært flytter på grunn av de uklare planene omkring hva som skal skje i området rundt Elgesetergate de kommende årene.

– Det er planer om at det skal skje mye der, og tomta vi leide er blitt regulert til vei, men vi vet ikke når det eventuelt er snakk om å sette planene ut i livet, sier hun. Rostad sier at de kunne ha blitt i Elgesetergate lenger, men at de valgte å flytte nå når de fikk mulighet til å leie tomta på Brattøra.

– Vi har ikke fått noen oppsigelse, men det er slitsomt i lengden med den usikkerheten som hang over oss, sier hun.

Hun sier at det dessuten kan være greit å få prøvd seg i andre deler av byen.

-–Vi har vært i Elgesetergate i tre år, og utforsket det vi syntes var spennende med området. Det er veldig interessant for oss å flytte nå, sier Rostad.

Stenger våren 2015

Da Rake visningsrom kom på plass i Elgestergate i 2011 var det hele tiden snakk om en midlertidig løsning.

– Det var snakk om leiekontrakter på to år av gangen, med muligheter for å bli kastet bort på en måneds varsel, sier Rostad.

Denne gangen planlegger de en mer permanent løsning, og stenger derfor visningsrommet midlertidig når utstillingsprogrammet for året er ferdig.

– Vi stenger for å planlegge hvordan vi skal begynne på nytt, og få gjennomført det på en skikkelig måte, sier Rostad.

Hun sier at omgivelsene på Brattøra gir dem helt andre muligheter enn de hadde i trafikken i Elgesetergate, og at hun håper de kan få vist fram litt mer på arkitektursiden.

– Det er mye interessant arkitektonisk vi kan ta tak i, og mye plass utendørs. Det er et merkelig bybilde på Brattøra, med nesten bare kontorbygg, noe som er utypisk for Trondheim, sier Rostad.

Powered by Labrador CMS