Bananpannekaker — billig, sunt og godt

Har du lyst på litt sunnere helgekos uten å sprenge studentbudsjettet? Disse pannekakene er perfekte til både frokost, lunsj eller dagen derpå.

Tekst: Miriam Hole, Kristine Skårberg Aarnes og Marianne Christiansen

Denne oppskriften er beregnet for fire personer, eller åtte pannekaker.

Dette trenger du:

  • 4 bananer
  • 4 - 6 dl lettkokt havregryn (1 - 1,5 dl per banan)
  • 2 lime
  • Kanel
  • Smør til steking

Slik gjør du det:

  1. Mos bananene til de får en grøtete konsistens.
  2. Ha bananmosen i en skål eller bolle og rør inn havregryn til den får en fastere form.
  3. Klem saften fra limen oppi røra.
  4. Til slutt rører du inn en ønsket mengde kanel.
  5. Ha en passende mengde deig på en velsmurt stekepanne. Et tips kan være å ikke lage dem for store.
  6. Klapp pannekakene flate med en stekespade.
  7. Stek til de er gyldenbrune på hver side.

Nå er det bærsesong, så det er en ypperlig anledning til å plukke bær som du kan servere nyrørte til pannekakene. Men dersom du heller ønsker å servere dem som en dessert, kan du strø litt melis over dem.

Velbekomme!

Powered by Labrador CMS