Bananpannekaker — billig, sunt og godt
Har du lyst på litt sunnere helgekos uten å sprenge studentbudsjettet? Disse pannekakene er perfekte til både frokost, lunsj eller dagen derpå.
Tekst: Miriam Hole, Kristine Skårberg Aarnes og Marianne Christiansen
Denne oppskriften er beregnet for fire personer, eller åtte pannekaker.
Dette trenger du:
- 4 bananer
- 4 - 6 dl lettkokt havregryn (1 - 1,5 dl per banan)
- 2 lime
- Kanel
- Smør til steking
Slik gjør du det:
- Mos bananene til de får en grøtete konsistens.
- Ha bananmosen i en skål eller bolle og rør inn havregryn til den får en fastere form.
- Klem saften fra limen oppi røra.
- Til slutt rører du inn en ønsket mengde kanel.
- Ha en passende mengde deig på en velsmurt stekepanne. Et tips kan være å ikke lage dem for store.
- Klapp pannekakene flate med en stekespade.
- Stek til de er gyldenbrune på hver side.
Nå er det bærsesong, så det er en ypperlig anledning til å plukke bær som du kan servere nyrørte til pannekakene. Men dersom du heller ønsker å servere dem som en dessert, kan du strø litt melis over dem.
Velbekomme!