Trondheimsstudentene trenger et nytt idrettssenter

Prosjekt Prinsen handler om å samle studentboliger, idrettssenter, undervisning og kino i samme bygg. Det ultimate velferdsprosjekt, mener lederne i Velferdstinget.

Tekst: Anne Finstad (leder, Velferdstinget i Trondheim), Hans Petter Kleppan (nestleder, Velferdstinget i Trondheim)

Fakta

Dette er Prosjekt Prinsen

  • Etter planen vil det nye bygget romme ca 4600 kvm med idrett og treningsmuligheter.
  • I tillegg planlegges det ni nye kinosaler, samt 200 nye hybelenheter.
  • Treningssenteret vil inneholde rom for volleyball, gruppetrening, styrke, kondisjon, spinning og klatrevegg.
  • Det er også planlagt kiosk og kafe i bygget.
  • Kinoen utvides med ni saler og vil oppta 5000 kvm av arealet.
Kilde: SiT og bygg.no

Torsdag 28.8.2014 troppet studentene opp på Trondheim Torg og gikk senere til rådhuset, for å vise sin interesse i å få gjennomført det Velferdstinget i Trondheim har valgt å kalle #ProsjektPrinsen. Den jevne student er ikke klar over hva som står på spill her og de nye studentene kjenner ikke nødvendigvis historien med arbeidet som ligger bak. Det er mye som skal klaffe for å få til dette prosjektet og det er et behov for å oppklare hva som foregår.

Flere studentgenerasjoners håp og ønsker

Siden 2001 har Velferdstinget hatt uttalt politikk på at studentene ønsker seg nye treningsarealer. Pågangen var så stor på idrettssentrene at SiT så seg nødt til å komme med et midlertidig treningstilbud for studentene som skulle avlaste Dragvoll og Gløshaugen.

Resultatet ble Portalen som åpnet høsten 2011. Portalen er et leid lokale som er dyrt, men nødvendig, og er kun ment som en midlertidig løsning. Desto fortere vi får på plass et nytt idrettssenter, jo bedre er det økonomisk for studentene. Studentene ved HiST har i fire år ønsket at HiST skal bidra økonomisk til studentidretten for å likestille HiST-studentens pris på treningssenterene. Men hvorfor Prinsen?

Mulighetene er tilstede

Prinsen vurderer å pusse opp. Det er et behov for å pusse kinoen, men det haster ikke. Styreleder ved Trondheim Kino, Geirmund Lykke, har også fortalt til adressa.no at Prinsen kan fortsette som før, i flere år fremover. Videre har han uttalt at forslaget fra studentene er interessant, men de har også en tredje mulighet - å bygge sammen med kommunen et nytt administrasjonsbygg med kino på Leütenhaven.

Vi er nødt til å gå for det alternativet som er mest fornuftig fra de økonomiske rammene, sier Lykke. Dette burde være nok til å gi Trondheim kommune et initiativ til å samarbeide med HiST, SiT, Kinoen og eventuelt andre aktører som er interessert i prosjektet. Det er i tråd med den generelle byutviklingen. Planlegging fra kommunen om en kunnskapsakse mellom Gløshaugen, Øya og oppover Elgeseter, kommer til å gi en økning av aktivitet i området.

Lærerutdanningen til Kalvskinnet

Fremover skal lærerutdanningen ved HiST flytte til Kalvskinnet. Dette fører til et behov for at HiST finner egnede treningshaller til denne utdanningen. De kan enten bygge egne saler, eller i et samarbeid med SiT, få leie salene i et eventuelt nytt idrettssenter. Et siste perspektiv som er veldig positivt for HiST sin del, er at kinosalene i all hovedsak vil være tomme på dagtid, og med et HiST hvor det er mangel på forelesningssaler, vil bruk av disse salene komme godt i hende.

Høyskolestyret har valgt å utsette et vedtak om å bygge egne haller eller skape samarbeidet med SiT for å se utfallet om #ProsjektPrinsen. Derfor avgjøres mye av Trondheim Kino og kommunen. Derfor må vi vise vår interesse! Bruk #ProsjektPrinsen hvis du ønsker det ultimate velferdstilbudet og Nordens beste studentby.

Powered by Labrador CMS