Ukas album: Allah-Las - Worship The Sun

Surferne i Allah-Las gir oss lyden av California, før mørketiden her hjemme setter inn.

Publisert Sist oppdatert

Allah-Las andre album Worship The Sun er en stilstudie i ekte surferock fra solskinnsstaten California. Kvartetten, som selv er surfere, holder seg til det samme lydbildet de hadde på deres nå to år gamle debutalbum.

Med en skitten gitarlyd og Beach Boys-aktig lignende koring i bakgrunnen på flere av låtene er det lett å like Allah-Las. Gutta har tydelig et avslappet forhold til musikken de skaper. Det er et band som aldri streber eller prøver for hardt. Dessuten føles harmoniene og samspillet innad i gruppa ekte, de er seg selv. På «Had It All» kommer sinnsstemningen til både bandet og musikken tydelig frem med strofer som «I had it all / But it all ain’t really much when all you need is the time to let your mind be relaxed and free».

Låten «De Vida Voz» begynner med en hard elektrisk gitar, men går med det samme over i den karakteristiske surferockgitaren. Det er lett å se for seg at låten ble spilt inn på den amerikanske prærien etter litt gitarklimpring rundt et bål. Albumet har mange på deilige låter, og vi dras fra den ene godbiten til den andre.

Albumet preges også av noen instrumentale spor, som for eksempel «Ferus Gallery» og «No Werewolf». Det er sjeldent at et såpass kjent rockeband som Allah-Las velger å bruke en låt på over tre minutter til kun instrumental musikk, men det er veldig forfriskende når det skjer. Igjen blir vi tatt med til 60-tallets psykedelia.

Worship The Sun er en hyllest til solen på den amerikanske vestkysten. Her i Norge går vi i stedet mot mørkere tider, men albumet vil bli med oss inn i høsten for å minne oss på følelsen av sand mellom tærne og problemfrie stunder uten pensumlesing.

Powered by Labrador CMS