Et format fra Helvete!

På tirsdag var det klart for gratiskonsert på Familien, og hele tre band sto på plakaten: Haraball, Haust og Okkultokrati. Et svakt publikum trakk likevel ned.

Publisert Sist oppdatert

Første bandet ut denne kvelden var Haraball. Et band jeg hverken hadde hørt mye på eller om. Derfor var dette et av de bandene jeg gledet meg til å oppleve live, og det med god grunn. Til tross for et publikum som ikke helt forsto greia med kjappe låter som varte i maks 2 minutter, leverte bandet beinhardt (og kjapt!). Selv om jeg ikke var kjent med tekstene fra før av, så fikk den aggresive vokalen meg til å hate verden og samtidig bare ville drikke meg full.

Fakta

KONSERT: Fysisk Format Label(Haraball, Haust, Okkultokrati)

TERNINGKAST: 5

Låtene «Drunk at Work» og «What a Way to Go», som er fra den nye plata «Half Tux», ga meg en klar pekepinn på hvilken plate som skulle innlemmes i platesamlinga mi. Publikums daffe respons kunne merkes, og påvirket bandet som ble mer og mer aggresive utover settet. Det kunne virke som om publikum hadde forventet en popkonsert og ikke en punkekonsert.

Haust var neste band på scenen, et band som den jevne mann hadde mer kjennskap til. Vokalist og frontfigur i Okkultokrati, Henning Wisth, uttalte i et intervju før konserten at Haust kan sies å være deres søsterband. Gitarist, Pål Bredrup som i lang tid har vært tilbaketrukket som en følge av hans muskel og leddsykdom, var et kjærkommet syn. Vebjørn Guttormsgarn, Den karakteristiske vokalisten i Haust bærer et morderisk blikk på scenen og en vokal fra helvete. En perfekt kombinasjon.

Desverre for Haust var ikke lyden til å skryte av på de første låtene, noe som trakk stemningen litt ned. En god start er viktig for å få publikum igang, og med tanke på deres lite entusiatiske respons under Haraball, kunne dette bli skummelt. Til tross for dette virket forsamlingen mer engasjert, kanskje fordi de hadde mer kjennskap til musikken. Lyden tok seg opp etterhvert og det samme gjorde bandet og vi fikk et herlig galskap av en konsert som runget ut i lokalene. De klarte å få opp en god stemning og de oppmøtte ble mer og mer klare for siste bandet ut i denne festen.

Okkultokrati, et noe mer kjent band fra Fysisk format-klubben. De har nylig sluppet plate, og i forkant av konserten lovet frontfigur og vokalist Henning Wisth en bra konsert, uansett om det var to eller to hundre personer tilstede. Det var hverken fullt så mange eller så få, men Okkultokrati, som nylig var på en turné sammen med Converge, viste nettopp hvorfor de hadde fått lov til å være med på tur. Vi fikk servert mange låter fra den nye skiva «Night Jerks».

Skal jeg trekke ned noe, må det være at det var få låter fra Okkultokratis første album, «No lights for Mass». Likevel var nok de det beste bandet ut denne kvelden, og publikum våknet fra dvalen. Det ble endelig moshpit. Takk for det!

Powered by Labrador CMS