– I går spilte vi konsert i senga til noen

Alenelag i storform gjør seg klare til å innta Studentersamfundet og Europa. Vi har tatt en prat med de tidligere spellemannsvinnerne.

Tekst: Vilde Boberg Svineng, Erik Lundgrenn

Fakta

Dette er Team Me

  • Debuterte med To the Treetops! i 2011.
  • Fikk Spellemannsprisen i 2011 i kategorien «popgruppe».
  • En samlet presse har rost det nye albumet Blind as Night denne høsten
  • Slapp en omfattende europaturne i dag
  • Spiller på Samfundet lørdag klokka 22.00.

Lørdag kveld kommer Team Me på en eksklusiv tur til Studentersamfundet. Midt i en hektisk hverdag, samme dag som de annonserte en omfattende europaturne, tok Uno Møller fra Team Me seg tid til en liten prat om musikken og bandet.

Hvordan er livet akkurat nå?

– Livet er greit akkurat nå. Vi er i Hamburg og skal spille på Reperbahn festivalen i kveld. I går spilte vi hjemme i senga til noen for omlag 30 folk. For det fikk vi gratis, fruktig øl, som alltid er trivelig. Nå gleder vi oss til å komme opp til Trondheim igjen på lørdag og spille for fine folk.

Dere har fått masse gode anmeldelser for det nye albumet. Hva har dere gjort annerledes med det nye albumet kontra To The Treetops? Har det vært noen utvikling, eller følger dere samme suksessoppskrift?

– Vi har ihvertfall prøvd å ikke gjøre det samme som sist. Det var det første vi bestemte oss for. Vi har blitt et mer erfarent band, så det var noe vi prøvde å ta med inn i den nye skiva. Stemningen på Blind As Night er også mørkere enn på To The Treetops. Kanskje er det enda litt større og mer pompøst enn sist også. Det er ikke noen vits å spare på noe her.

For de som ikke har hørt noe særlig på Team Me før, hvordan vil dere beskrive musikken?

– Orkestestrert over-the-top pop rock, eller noe?

Hva slags musikk hører dere selv på?

– Vi hører på alt mulig. Alt fra Burzum til Coldplay. Selv hørte jeg gjennom Ray Of Light skiva til Madonna på flyet ned til Hamburg. Ellers hører jeg veldig mye på Failure og '68 om dagen.

Dere skal turnere mye i tiden fremover. Hva er det som holder Team Me-spiriten oppe?

– Etter å ha holdt på med dette albumet så lenge som vi har, med alle oppturer og nedturer, så er vi veldig klare for å komme ut og spille for folk. Det er en stor drivkraft for oss nå. Ellers har vi det generelt veldig morsomt på tur sammen. Vi driver med veldig mye rart.

Hvem i bandet har det rareste «ritualet» før konsert?

– Bjarne bruker å ta tre kne-bøy med øynene lukket og et eple på hodet akkurat før han går på scena. For å få finne balanse før han spiller, sier Møller.

Dere har spilt en del for studenter i løpet av karrieren. Hvordan er studenter som publikum?

– Studiefestivaler og uker og slik bruker alltid å være veldig stas og topp stemning.

Dere har også besøkt Trondheim flere ganger. Hva er deres beste minne fra Trondheim?

– Trondheim har alltid vært utrolig snille mot oss. Det er like kult hver gang! Det var veldig overveldende og fantastisk på Pstereo i 2012. Vi spilte også på Blæst nå i mars, og det var veldig flott. Vi håper at folk kan være med å lage enda et bra minne på lørdag.

Powered by Labrador CMS