Jakter ukjent gjerningsmann

Politiet samler fortsatt informasjon om den anmeldte voldtekten . Torsdag formiddag foregikk det en rekonstruksjon.

Tekst: Stine Mari Male og Tonje Jacobsen

_Torsdag formiddag foregikk det en rekonstruksjon. Politiet kommer med opplysninger senere. _

Politet står uten mistenkte etter den anmeldte voldtekten bak Studentersamfundet natt til søndag.

– Det er ingen som er innbrakt. Vi har heller ikke noen konkrete mistenkte og jobber nå med informasjonsinnhenting, sier krimvaktleder Bård Jacobsen til Adressa.

Offeret skal være en 19 år gammel norsk kvinne.

I dialog med politiet

Samfundet-leder Per Fridtjof Larssen forteller til dusken.no at de prøver å bistå politiet i den pågående etterforskningen.

– Det som skjedde I helgen er veldig synd. Politiet tar kontakt med oss når de ønsker, og vi vil hjelpe til der vi kan, sier han.

Videre vil Larssen oppfordre Samfundets medlemmer og andre til å ta vare på hverandre.

– Dersom man ser noe må man ikke være redd for å si ifra til noen. Det er bedre å blande seg en gang for mye enn en for lite, slår han fast.

Ønsker flere vitner

Politiet har hentet inn overvåkningsvideoer og andre elektroniske spor, og kan bekrefte at det dreier seg om én gjerningsmann. Den 19 år gamle kvinnen var inne til avhør på søndag.

– Jeg ønsker ikke å gå inn på hva hun har sagt om gjerningsmannen. Dette er av hensyn til den videre etterforskningen, sier Jacobsen til Adressa.

De vil ikke gå ut med informasjon om åsted, eller hvordan voldtekten skal ha blitt gjennmført, men bekrefter at det ikke har blitt truet med våpen.

Politiet har også avhørt tre-fire personer som var i området da voldtekten skal ha skjedd. Krimvaktleder ønsker heller ikke å gå ut med forklaringen vitnene har gitt.

Politiet oppfordrer andre vitner til å melde seg til politiet på telefon 02800.

Powered by Labrador CMS