Bowler, Wickets og Runs

Det ble kjempet om heder og ære i NTNUI Cricket Cup denne helgen.

Publisert Sist oppdatert

Cricket-miljøet i Trondheim er voksende, og på en vakker høstdag møtte entusiastiske cricket-fans opp for å få med seg NTNUI Cricket Cup. Det var åtte påmeldte lag: tre lag fra India, to fra Pakistan, et fra Nepal, et fra Bangladesh og det siste laget var en miks mellom flere nasjoner. Blant deltakerne var det både nåværende og tidligere studenter. NTNUI Cricket Cup blir arrangert to ganger hvert år, én gang på høsten og én på våren.

Fakta

Cricket på 1-2-3!

Cricket er en lagsport for to lag, elleve spillere på hvert lag.Ett lag bowler, dvs. kaster ballen mot pinnene, dette laget skal ta wickets. Det andre laget skal få flest mulig runs.

Hvordan ta wickets:
  • Den som kaster/bowler treffer pinnene bak den som slår.
  • Slagmann har beina mellom ballen og pinnene i det ballen treffer leggbeskytteren.
  • Kaste ballen på pinnene, mens slagmann står utenfor slagsonen.
Hvordan få runs:
  • Slå ballen og springe over på den andre siden gir 1 run, man kan springe flere runder.
  • Slår ballen rullende ut av banen gir 4 runs.
  • Slår man ballen utenfor banen uten at ballen treffer bakken får man 6 runs.

Sulalit Bandyopadhyay er leder for NTNUI Cricket. Han var storfornøyd med dagen, men skulle gjerne sett at flere norske studenter tok turen.

– Vi håper på at dette arrangementet kan være med på å skape mer interesse blant nordmenn, forteller han.

Tøffe tak

Lørdag 11. oktober klokken 11.00 gikk startkastet. Det var Salahuddin Knights mot Bharat Veer, som skulle møtes til første dyst i gymsalen på Dragvoll.

Finalen gikk av stabelen 18.30 og det var to sterke motstandere som hadde kjempet seg videre fra gruppespillet. Tittelkampen stod mellom Salahuddin Knights mot Bengal Tigers. Dette ble en tøff kamp med masse kjemping og fine mottak. Salahuddin Knights gikk av med seieren til slutt, og dro hjem med et stort glis, heder og ære.

Ønsker flere nordmenn

Lederen for NTNUI Cricket tror at lite kjennskap til sporten, og et bredt utvalg i idrettstilbudet, fører interessen til nordmenn bort fra cricket.

– Personlig føler jeg at det er så mange andre tilbud her i Norge, og folk er ikke kjent med cricket. Internasjonale studenter kommer fra land hvor cricket er nasjonalsporten, og er glad for at de kan få bli med på slike arragementer, forteller Bandyopadhyay.

Bandyopadhyay skulle gjerne ønske at flere nordmenn tok kontakt og ble med på cricket. Terskelen for å prøve en ny sport bør være lav, mener han.

– NTNUI cricket trenger flere nordmenn, man skal ikke være redd for å prøve noe nytt. Reglene er nesten som i baseball, men sportene er fortsatt ganske ulike, forteller Bandyopadhyay.

Han understreker at det har vært norske studenter i cricket-miljøet tidligere sesonger.

– Det var en del nordmenn på tryouts, men jeg har ikke sett noe til de dette semesteret. Vi har åpne treninger på fredager, så da er alle velkomne, avslutter Bandyopadhyay.

Powered by Labrador CMS