– Et forsøk på å presse meg til stillhet

NTNU vil ikke utbetale godtgjørelse til Mats Andreassen etter at han snakket med dusken.no om konflikt innad i organisasjonen. Leder for Studenttinget vil ikke kommentere saken.

Tekst: Halvor Bjørntvedt, Emil Flakk, Signe Karmhus

Fakta

Dette er saken

Merknad: Dusken.no skrev først at det var Studenttinget som ikke vil utbetale godtgjørelse til Mats Andreassen. Det stemmer ikke, da det er NTNU som har stoppet utbetalingene. Vi beklager dette.

Dusken.no har tidligere skrevet om hvordan Mats Andreassen følte seg presset til å slutte som organisatorisk nestleder.

Det ble i etterkant avtalt at han skulle få økonomisk godtgjørelse ut perioden. Dette viser en kontrakt fra 24. september 2014, signert av lederen for Studenttinget. Avtalen er også bekreftet på mail til Andreassen dagen før. Mandag ble det klart at utbetalingene har stoppet.

– På grunn av det som kommer i Under Dusken (sic) imorgen, blir det sett på om du har brutt avtalen, skrev en kontaktperson i en chatmelding til Andreassen.

Straffes økonomisk

Andreassen mener han blir straffet som en følge av at han uttalte seg om saken i media.

Jeg opplever at dette er et resultat av at jeg går ut i media med ukulturen, et problem jeg opplever i Studenttinget, sier han.

LES OGSÅ: Den tidligere nestlederen er ikke den eneste som reagerer på kulturen innad i Studenttinget. – Jeg har aldri vært vitne til en så kritikkverdig episode før, sier studentpolitikeren Henrik Stamnes Dahl.

Den tidligere nestlederen føler seg urettmessig behandlet, og opplever mangelen på godtgjørelse som en straff.

– Jeg blir satt i en økonomisk krise. Dette er ekstremt urettferdig behandling, og et forsøk på å presse meg til stillhet.

Ukjent med avtale om munnkurv

Andreassen kjenner ikke til at han har brutt noen skriftlig avtale.

– I min kontrakt står det ingenting om at jeg ikke har lov til å uttale meg til pressen. Jeg har aldri godtatt en avtale om å ikke få lov til å snakke med pressen, sier han.

I kontrakten er det likevel presisert at «Studenttingets [vedtekter ikke forplikter dem] til å yte økonomisk godtgjørelse etter at medlem av arbeidsutvalget fratrer sin stilling».

Studenttingsleder Elena Slydal har blitt presentert innholdet i dokumentene som dusken.no har fått tilgang til. Hun ønsker på nåværende tidspunkt ikke å kommentere saken.

Powered by Labrador CMS