Ukas Album: Michael

Les Sins’ debutalbum tar deg fra mørke nattklubber til rolige dager på sofaen.

Publisert Sist oppdatert

Les Sins, bedre kjent som Toro y Moi eller Chaz Bundick beviser at han kan levere langt mer enn chillwave-hits med debutalbumet “Michael”. Fra det abstrakte og drømmende lydbildet han gav oss i Toro y Moi, har han flyttet seg videre til en mørk klubbverden preget av house og skremmende synther. Dette har resultert i en deilig sammensmelting av house, techno, fransk elektronika og 90-talls hiphop fylt av variasjon og overraskelser.

Les Sins brukte to år på å produsere «Michael», og en kan høre at han har tatt i bruk samme samples og synther som blir brukt i Toro y Moi, noe som absolutt ikke er en negativ ting. Plata beveger seg fra mørke og industrielle houselåter som «Talk About», «Bother» og «Minato», til roligere spor som passer bra til dagen derpå. Den radiovennlige låta «Why» inneholder vokalspor fra den amerikanske låtskriveren Nate Salman, og er preget av funky vibber som lett lar seg danse til.

Selv om «Michael» kanskje har årets styggeste albumcover, så leverer Les Sins en solid platedebut som viser at gudfaren til chillwave kan mestre flere sjangre. Man hører fremdeles at det er Chaz Bundick som har produsert plata, og det er et gjennomført album som blir bedre og bedre for hver gang en hører det. Bundick er ikke redd for å eksperimentere med forskjellige sjangre og uttrykk, noe som har gjort “Michael” til et spennende og tidløst album som er verdt å få med seg.

Powered by Labrador CMS