Protesterer mot AtBs ruteendringer

Atb skal spare 80 millioner på nedkutting og økte priser. Dette tas ikke godt i mot av de fire tusen som har blitt med i en protestgruppe for å stoppe endringene.

Publisert Sist oppdatert

Linn Haugen har startet en underskriftskampanje for å påvirke pris- og ruteendringene, og samarbeider med en protestgruppe som har blitt opprettet på facebook for å nå ut til flere.

I Norge skal en vanlig rutebuss ha muligheten til å transportere opp til 80 eller 90 mennesker avhengig av busstype. Hun mener dette ikke overholdes, og at overfylte busser kan skape kaos og til og med være helsefarlig. Helt fulle busser kan skape problemer for handikappede, folk med skader eller gamle mennesker som trenger bedre plass på bussen, og det burde ikke være et mål å begrense busstilbudet slik at bussene må kjøre med maksimalt antall mennesker.

– Når antall avganger går ned vil det skape kaos for folk. Mange av de bussene som får reduserte avganger er ulovlig overfulle allerede nå, og dette skaper både skader og misnøye hos folk i Trondheim, sier Haugen.

AtB begrunner endringene med at den økonomiske tilskuddsrammen for kollektivtrafikk i 2015 vedtatt av Sør-Trøndelag fylkeskommune ikke er stor, og at de må forholde seg til disse rammene. Linn Haugen håper på å få påvirket dette ved å vise at det er stor motstand mot slike endringer i Trondheims befolkning.

– Vi vil bare bli hørt og få en sjanse til å komme med endringer, forteller Haugen

Nå kommer vi oss ikke fra A til B i tide!

Et av problemene som påpekes er at det jevnlig skjer at AtBs busser er nødt til å la være å plukke opp mennesker som står og venter på enkelte busstopp fordi bussen er full.

– Av og til får man ikke lov til å gå på bussen fordi den er for full. Da, særlig med reduserte avganger, vil man måtte vente en stund på neste buss, og komme for sent på skole og jobb.

Hun påpeker også at det kan være vanskelig for de som har jobber eller deltidsjobber på mindre tilgjengelige steder, og vil måtte vente lenge på transport for å kunne komme seg hjem til alt annet som må gjøres.

Powered by Labrador CMS