FOTO: Tidligere nestleder Mats Andreassen har uttalt at han opplevde mangelen på godtgjørelse som en straff.

Arbeidsutvalget tok beslutningen

NTNU avviser at det var de som stoppet utbetalingene til Mads Andreassen. Studenttingets nestleder innrømmer nå at denne informasjonen var feil.

Tekst: Christian Danielsen, Sigurd Martin Nordli Oppegaard

Avdelingssjef Inge Fottland ved Studieavdelingen på NTNU sier til Dusken.no at det var Studenttinget som tok beslutningen om å utbetale en godtgjørelse til Mats Andreassen. Denne utbetalingen skulle være tilsvarende den lønnen han ville fått hvis han ikke hadde trukket seg fra vervet.

– Studenttinget spurte oss om det var mulig å få penger fra NTNU til å betale godtgjørelsen. Vi godtok argumentasjonen deres, og bestemte oss for å gi dem pengene, sier han.

Studenttinget ble da gitt en ekstra finansiering utover opprinnelig budsjett for å muliggjøre kompensasjonen til Andreassen, forklarer Fottland.

NTNU: – Slydal misforstod

Forvirringen oppsto da utbetalingene ble fryst. Dette skjedde som en direkte konsekvens av at Andreassen snakket med dusken.no om konflikt innad i Studenttinget.

Dusken.no skrev da at Arbeidsutvalget ved Studentinget hadde tatt beslutningen om å stoppe etterlønningen, men dette ble senere tilbakevist av leder Elena Slydal i Studentinget.

På det åpne Studenttingsmøtet som ble holdt tidligere denne måneden, påstod Slydal at det var NTNU som hadde stoppet utbetalingen til Andreassen, og ikke Arbeidsutvalget.

Dette viser seg nå å være feil.

– Da Arbeidsutvalget ba oss stoppe utbetalingen, gjorde vi det. Saken er egentlig ganske enkel og grei. Jeg tror Slydal bare misforstod. Hun har hele tiden visst hvordan det var, sier Fottland.

AU: – Vi tok beslutningen

Studenttingsleder Slydal har ikke anledning til å uttale seg om saken, men henviser til organisatorisk nestleder Jone Trovåg.

Trovåg forklarer at avgjørelsen om å stoppe utbetalingene til Andreassen formelt sett ble tatt av Arbeidsutvalget, men at dette ble gjort i samråd med jurister fra NTNU.

– Den faglige juridiske vurderingen var at uttalelsene som Andreassen ga til dusken.no kvalifiserte til et brudd på kontrakten, og vi fant det derfor naturlig å stoppe utbetalingene, sier han.

Trovåg påpeker at det er en løs, muntlig avtale som ligger grunn for pengeoverføringen fra NTNU og at saken derfor er komplisert.

– Fordi vi fattet beslutningen i samspill med universitetets jurister, ble dette tolket som at det var NTNU som satte foten ned. Dette medfører ikke riktighet, sier han.

Trovåg legger til at siden avtalen ble brutt, var det naturlig for Arbeidsutvalget å la Studenttinget ta avgjørelsen om en ny avtale om etterlønn skulle inngås. En ny avtale om å sikre Andreassen økonomisk.ble da også vedtatt av representantene.

Men det faktum at utbetalingene ble stoppet midlertidig, gjør at ekstrafinansieringen som ble gitt fra NTNU også har opphørt. Etterlønningen av Andreassen må derfor finansieres fra Studentingets driftsbudsjett.

Powered by Labrador CMS