Ukas album: Spidergawd - Spidergawd II

Verdig oppfølger fra rutinerte trøndere

Publisert Sist oppdatert

Et år etter debuten Spidergawd er de rutinerte musikerne tilbake med ni spor og Spidergawd II. Plata er selvprodusert og spilt inn i vokalist Per Bortens studio på Ler utafor Trondheim. I tillegg til Borten, kjent fra blant annet Cadillac og Moving Oos, består gruppa av Motorpsycho-medlemmene Bent Sæther og Kenneth Kapstad, og Rolf Martin Snustad fra Hopalong Knut og Samvirkelaget.

Spidergawd II åpner med skjøre bluestoner og en knitrende Borten-vokal på «...Is All She Says». En låt som sakte men sikkert glir over i raskere og hardere omgivelser akkurat slik vi kjenner bandet fra debutplata. Vokalen sitter som den skal, Kapstad-trommene jager og Rolf Martin Snustads baryton-sax jobber tett og intenst med Sæthers bass. På «Fixing To Die Blues» introduseres vi for et mer polert lydbilde med sinna og skarpe Metallica-riff, som nesten tar oppmerksomheten bort fra nevnte vokal. Låta ender nesten i en instrumentalistisk oppmerksomhetskonkurranse, før en nokså markant lydmessig overgang forløser «Careulean Caribou» og Snustads baryton-sax. Endelig kommer saksofonen fram fra bakgrunnen og varsler om tordenvær over de jazzete trommene. Assosiasjonene går raskt til «Empty Rooms» fra debuten Spidergawd, men låta fades ut noe uforløst etter fire minutter.

«Our Time (Slight Return)» er Bent Sæthers lille bassperle og opptrer til tider som en forvrengning av «Voodoo Child». Det funker godt, men jeg hadde ønsket meg mer. Avslutningssporet «Sanctuary» er proppfull av gode gitarriff og en sax som er så til stede i refrenget at det nesten høres ut som en Toto-cover. Nesten. Misforstå meg rett; det føles helt riktig i mine ører.

Spidergawd II sitter som den skal med ett bein i blues-gryta og ett i rock-, bass- og riffland. Sjangerrammene er de samme som på debuten, samtidig som det noen steder kan virke som flest mulige instrumentale sprell er presset inn på kortest mulig tid. Likevel er det kvalitet over sprellene og plata er en verdig oppfølger.

Powered by Labrador CMS