Dalai Lama får selskap av artister som Marit Larsen og Thomas Dybdahl under årets ISFiT.

ISFiT offentliggjør festivalprogrammet

Her kommer noen av høydepunktene fra årets program.

Publisert Sist oppdatert

Snart er det februar, og klart for den tolvte ISFiT-festivalen. Festivalen feirer 25års-jubileum, og leverer et solid, bredt og tettpakket kulturprogram. ISFiT satser på å nå bredere enn noen gang, og med et kulturprogram som inneholder alt fra speed-dating med Leo Ajkic til debattmøter med lederen av Transparency International, er det store muligheter for at vi klarer det. Temaet for årets festival er korrupsjon, et tema som ikke har blitt mindre aktuelt de siste månedene.

Som oppvarming til festivalen åpner P3-favorittene Pow Pow med konsert på Klubben, torsdag 05.02. På fredagen er det festivalåpning, men før det holdes det lunsjmøte på Gløshaugen om etiske aspekter vedrørende skatteplanlegging med blant annet forsker Tina Søreide fra UiB og Aftenposten-journalist Morten Bjørnestad.

Lørdag blir det akademisk tyngde så det monner, med professor og grunnlegger av rådgivingsorganet til Transparency International, Peter Eigen, på talestolen i Storsalen. Dette etterfølges av en livesending fra samme plass med det populære P3-konseptet Lørdagsrådet som gjestes av Maragaret Berger og Einar Tørnquist. Kvelden avsluttes av de superhippe moll-rockerne i svenske Västerbron på Knaus.

Mandag den 09.02 smeller det. Dagen folket har gledet seg til og politikerne har gruet seg til. Under hans omstridte norgesbesøk i fjor fikk Trine Skei Grande overlevert en forespørsel, og det ble etter kort tid bekreftet: Dalai Lama kommer til ISFiT. Dagens tema er ”A better future without corruption”, og blir en dialog mellom Dalai Lama og TV2-journalist og forfatter Fredrik Græsvik. Dette blir stort!

Tirsdag blir det humor og high brow musikk. Standup-showet til Tusvik&Tønne har solgt ut Storsalen for lengst, og gitarshowet til Stian Westerhus kommer til å lage ordnet kaos i Klubben. Onsdagen starter med lunsjmøte, der temaet er ”Å bekjempe korrupsjon i Norge”. Norge er Skandinavias mest korrupte land, og dette vil Marianne Marthinsen, Trine Skei Grande og Guro Slettemark gjøre noe med. Akkurat hva kan du finne ut her.

På kvelden blir det storfint besøk. Lederen av Transparency International, José Carlos Ugaz, og The Guardian journalist Heather Brooks er innledere i Storsalen De skal snakke om medias forhold til -og rolle i- korrupsjon. Kvelden avsluttes med en hittil uprøvd kombinasjon man vanskelig kan se for seg ender opp som noe annet enn en feelgood-bombe: Thomas Dybdahl i Nidarosdomen. Fredag er blir det, som seg hør og bør, underholdning. På Samfundet blir det temafest, ”Destination Future”, med band og Silent Disco. Vi skrøyt av bredde. Her kommer det: Samtidig spiller Jaywaks-legenden Mark Olson i Bakke Kirke!

Lørdag blir det debattmøte med Aruna Roy, en av grunnleggerne av ”Right to Information” bevegelsen i India. Hun skal snakke om hvordan man kan bekjempe korrupsjon med informasjon. Men denne lørdagen er også valentinsdagen. Og hva passer vel da bedre enn et speed-dating-kurs med storsjarmøren Leo Ajkic? Eller å invitere kjæresten på Marit Larsen-konsert i Storsalen? Vi vet ikke.

Det vi derimot vet, er at vi gleder oss skikkelig til festivalen og håper å se masse Trondheimsboere og deltagere sammen, samlet til fest og engasjement.

Vel møtt!

Powered by Labrador CMS