A- og B- listene uke 3 og 4

Musikklistene er oppdatert etter jul og vi kan by på mye ny og spennende musikk fra blandt annet Spidergawd, Purity Ring og The Dogs.

Tekst: Musikkredaksjonen

A-lista

The Dogs – Don´t Let Me Down

Kristopher Schau og hans band The Dogs er ute med sin tredje skive Black Chameleon Prayer. Fra skiva finner vi åpningssporet «Dont Let Me Down», som er rask, rå og alt du trenger for å skjønne hva dette bandet handler om; garasjerock fra start til slutt. Et av albumene du absolutt bør få med deg fra starten av 2015!

Kjartan Gaulfossen & Erlend Smithee - Mellomrom (Feat. Mounir Emil)

Conurbia-frontmann, selverklært Feber-fanboy, Radio Revolt-entusiast og generelt trivelig kis Kjartan Gaulfossen har lenge vært en av boblerne på Trondheims hiphopscene. Conurbia-konserten på Leutenfest i mars og Feberfredag/Conurbia-kvelden på Supa i september ligger fremdeles friskt på minnet for flere i byen. Kjartans samarbeid med produsent Erlend Smithee har blitt hyppigere og mer solide for hver utgivelse, og i januar kommer duoens debutalbum, Rein By. Mellomrom er første singel fra utgivelsen og gjestes av Conurbia-medlem Mounir Emil.

Action Bronson - Actin Crazy

Dette er den nyeste singelen fra Action Bronsons kommende album Mr. Wonderful, som har slippdato 24. mars. Låta er produsert av 40, mannen som først og fremst er kjent for å produsere eksklusivt for Drake, og sjeldent gjør prosjekter med andre artister. Lover godt. Bronson er "out here actin crazy" som vanlig. Hella fet tune!

Spidergawd – Torniquet

Singelen fra den nye skiva deres Spidergawd II som kom ut forrige uke, og var ukas album. Med fengende og kjappe riff er supergruppa fra Trondheim tilbake med nok et bra album, og låta Torniquet får frem mye av essensen i plata. Det er bare å glede seg til de inntar Storsalen i februar.

Les Ukas Album her: Spidergawd - Spidergawd II

I-Octane - Ride And Wine

Ny fet dancehall-singel fra I-Octane, en av Jamaicas mest populære artister.

Purity Ring - Begin Again

Etter et par stille år er den kanadiske synthpop/electro-duoen tilbake med ny musikk, i anledning andreskiva Another Eternity som kommer 3. mars. De slapp først i desember den ubrukelige, skisseaktige singelen Push Pull, men med singel nummer to nærmer de seg utvilsomt gamle rytmer. Begin again er dog noe minimalistisk eller strippet ned til Purity Ring og være, man finner ikke lenger de karakteristiske traptrommene. I tillegg har den tidligere skamløse autotuningen av stemmen til vokalist Megan James blitt satt i bakgrunnen. Resultatet er at duoen låter større og mer poppa enn noen sinne.

B-lista

Dunderbeist - Skaubror

Dunderbeist slipper nytt album i mars og første smakebit fra skiva er Skaubror. Lover svært godt for hvordan skiven blir med god variasjon av å være tungt, folkelig og fengende.

Kevin Gates - IDGT (Feat. August Alsina)

Beistet fra New Orleans slapp Luca Brasi 2 rett før jul. Gates fortsetter å levere hardtslående og fengende hiphop med dype og gode tekster. Ikke din average-sørstatskar dette her, altså.

Ol' Burger Beats - PCH (Feat. Denmark Vessey)

Produsenten Ole-Birger Neergård slapp i høst High Rhodes LP til stor jubel fra flere hold. Jazz-, soul og funk-samples på noen veldig suave rytmer. I tillegg har han klart å lande et par ganske store features, hvor Detroits Denmark Vessey er blant de største.

Natasha Shyrose - Work It Out

Funky ny låt ute fra den lokale artisten Natasha Shyrose. Radiovennlig og fengende låt.

Cecilie - Ruff You Up

Ny reggae-riddim ute produsert av H20 Records ved navn "Wild Orchid". Ceciles bidrag på denne er bl.a. verdt å sjekke ut.

The Wombats – Greek Tradegy

Wombats ute med ny singel, kommer ny skive 6. april med tittelen Glitterburg. Liverpool-gruppa slo for alvor igjennom med A Guide to Love Loss Lesperation i 2007, og det kan bli jævlig spennende å se om det kommer noe så bra igjen i april.

Powered by Labrador CMS