Ingen overraskelser, ingen skuffelser.

ANMELDELSE: Panda Bear Meets the Grim Reaper

Publisert Sist oppdatert

Panda Bear tar ikke med seg noe nytt til bordet, men gjør slettes ingen dårlig jobb i å gjenskape sine beste momenter.

Noah Lennox, Panda Bear, han der kisen fra Animal Collective, kall ham hva du vil. Han har nå sluppet sitt femte soloalbum, Panda Bear Meets the Grim Reaper. Etter lang ventetid, som også førte med seg en unnskyld-for-at-det-tok-så-lang-tid-EP med navn Mr. Noah, har Lennox bygget opp en forventning hos fanskaren. På merittlisten har han flere anerkjente album, og er en svært godt likt skikkelse blant Pitchfork-eliten. De forrige albumene hans, Person Pitch og Tomboy, fikk utrolig bra kritikk, og har derfor latt oss nerder vente håpefulle i spenning.

Det må dessverre sies at Panda Bear Meets the Grim Reaper ikke er like nyskapende og sammensatt som de to forrige albumene. Det Lennox presenterer her er en rekke låter, flettet sammen av neonfarger og klangfull stemmebruk. Lennox har uttalt at han har en kjærlighet for kor, og har flerstemte partier i flere av låtene på albumet.

Misforstå meg rett, låtene i seg selv er det ikke noe feil med. I et intervju Lennox gjorde med The Seventh Hex i forkant av utgivelsen sa han at albumet har en mer lekende og lett stil enn Tomboy, hvor han ville uttrykke følelser om farens død. På høydepunktene «Mr. Noah», «Boys Latin» og «Acid Wash» leker han med stemmen sin, og de euforiske følelsene som Animal Collective er så flinke til å skape gjennom musikken, stråler gjennom.

Hvis du er en av dem som svarer «jeg hører på alt utenom country og klassisk musikk» når folk spør deg om hvilken type musikk du hører på, kan dette albumet være et bidrag til å nyansere svaret ditt, og forhåpentligvis gjøre deg mer interessant for den spørrende. For blodfans har jeg liten tro på at Panda Bear Meets the Grim Reaper vil utgjøre størstepartens favorittalbum fra 36-åringen, og kanskje markerer dette også slutten på den unge og eksperimentelle Panda Bear, som nå bruker mesteparten av tiden sin på å være tobarnsfar, fornuftig nok.

Powered by Labrador CMS