Alma’s og Bror mater Trondheimsfolket

ANMELDELSE: Elegante burgere og vegetaralternativer har tatt over fastfoodmarkedet. Vi anmelder de nye restaurantene Bror Bar og Alma’s.

Tekst: Sunniva Heim og Mathias Kristiansen

Bror Bar

I kontrast til den stille og kalde kvelden utenfor, er liv og muntert leven det første som møter meg når jeg går inn døren til Bror Bar i Nordre gate. Bror Bar er et skjeggete sted. Interiøret er enkelt og maskulint, men det kunne blitt lagt mer arbeid i å framheve stedets særpreg.

Vi blir ønsket velkommen av en blid og imøtekommende servitør. Hun anviser oss til et av de få ledige bordene, og vi tar et overblikk over det kortfattede og oversiktlige menykartet. Bror Bar har i likhet med søsterbedriften Sot på Solsiden satset på forskjellige varianter av burgere og lefser, med utradisjonelt og høytsvevende garnityr. Et stort pluss er at man kan få omtrent alle rettene som vegetar.

Til tross for at menyen legger lista høyt, så må man hente maten sin selv, og spise fra papp og papir med engangsbestikk. Maten ser likevel innbydende ut, og de har ikke spart på tilbehør til kjøttet. Uten noen problemer får jeg endret det som egentlig var en kyllinglefse til vegetarutgaven, og det er deilig smakfullt. Burgerspiserne skryter av at den er perfekt stekt og særdeles saftig. Til opplysning for den som synes det hører til: Pommes frites må bestilles som tilbehør.

Bror Bar bærer preg av kjappe og enkle løsninger. Det er et uhøytidelig sted som er egnet for et raskt måltid, for deretter å fortape seg i den innholdsrike drikkemenyen, som har et stort og godt utvalg av forskjellig øl og drinker. Atmosfæren i lokalet er god, noe musikken som spilles bidrar veldig til. Man blir fristet til å bli sittende og la burgeren fordøyes i noen timer. Om du er ute etter burger og øl, ta turen til Bror Bar for akkurat det.

Alma's

Alma’s tok over for Brukbar og Pair-a-dice rett før nyåret, og har hentet navnet sitt fra Alma’s danseskole som befant seg i samme lokaler for over 20 år siden. Det er tydelig at de har hentet inspirasjon fra sin navnekilde. Det eneste man trenger å gjøre er å rydde bort bordene, så står man igjen med et dansegulv.

Interiøret er stilrent og enkelt, og med en behagelig belysning og passe volum på musikken, er Alma’s rett og slett trivelig. Et åpent kjøkken skaper også en livlig atmosfære, og brer rundt seg med munter kjøkkenklang. Det er godt mulig å forestille seg at man slår seg ned på Alma’s for å ta en burger før det bærer videre til konsert på Byscenen.

Alma’s skiller seg ut fra den nye trenden med fancy fastfoodrestauranter ved å ha både servering og oppvartning. Selv om det ikke er et sted hvor man må bestille en treretters, er det hakket mer elegant enn de aller nyeste spiseriene som spretter opp rundt omkring i byen. To stykk burgere bestilles, men menyen har mer å by på enn som så. Alma’s har både dagens fisk, dagens gryte og dagens kokte kjøtt, i tillegg til andre faste retter. De kan også tilby lunsj og mindre retter, og alternativer for vegetarianere. Den røde tråden er gode råvarer og skikkelig mat, noe som forståelig nok skyter prisene litt lenger opp på skalaen.

Du får det du betaler for. Dette er en skikkelig burger, av sorten som gjør at jeg blir glad for å ikke være vegetarianer. Kjøttet er i fokus, og godt er det. Burgeren er laget av kvernet oksenakke, perfekt stekt og blodig. Tilbehøret er også skikkelig gjennomført, ikke bare noen salatblader og tomat som har blitt slengt på toppen av kjøttet. En utrolig god løkmarmelade, og brød som er både sprøtt og luftig, setter prikken over burgeren.

Alma's er en kjærkommen avviker fra den nye standarden av hippe tilbakelente burgersjapper. De har passe med stil, samtidig som menyen kan by på både overraskelser og en skikkelig god hamburger. Uansett er Alma’s et gjennomført sted, og om du føler for å legge på en ekstra femtilapp neste gang du skal spise ute, er restauranten et veldig godt valg.

Hva med byens andre spisesteder? Orienter deg i Trondheims burgerlandskap ved hjelp av PostKåkks store burgertest.

Powered by Labrador CMS