Kort om Squash

• Det er førstemann til 11 poeng, og man må ha minst to poeng over motstanderen for å vinne
  • En kamp består av 3 eller 5 games også referert til som sett
  • Ballen slås inn i en frontveggen, og begge spillerene "sentrer" til hverandre via denne

Kampen foregikk i idrettsbygget på Dragvoll, og var mellom Børge Storvold fra Høgskolen i Sør-Trøndelag Studentidrett (HiSSI) mot Henrik Frøyland fra Ålesund studentes idrettslag (Åsi). Kampstart var klokken 1045.

Kampen startet ganske intenst, med hele sju mål til Storvold de to første minuttene. Slagene var ganske harde og det var tydelig at det var Frøyland som var underdogen, og dermed ble nødt til å løpe rundt på banen.

Fire minutter inn i kampen fikk Frøyland sitt første mål, og stillingen var da 8-1 i Storvold sin favør. Knappe to minutter senere vinner han med 11-1.

Frøyland er preget av å løpe rundt, han er svett og rød i det andre omgang begynner. De to første minuttene scorer Storvold fire mål, kort tid etter dette legger motstanderen inn to mål og stillingen er 4-2 til Storvold. De neste minuttene scorer begge en del mål. 6 minutter inn i kampen vinner HiSSI-studenten med 11-4.

En meget intens kamp med bra innsats fra begge parter. Gratulerer!

Har møttes tidligere

For to år siden deltok begge i studentlekene, og tilfeldigvis møttes de da også i første kamp av gruppespillet. Den gangen var de begge ferske, men nå har Storvold fått mer tid til å bli bedre, mens Frøyland ikke har spilt like mye.

– Jeg hadde forberedt meg mentalt på å tape min første kamp. Det blir som en oppvarming til de neste kampene, jeg regner med at de andre motstanderene ikke er på samme nivå, sa Frøyland etter kampen.

Begge synes det var en god match med høyt tempo og mange gode scoringer. Målet deres med studentlekene er å vinne flest mulig kamper, være sosiale og ikke minst ha det gøy. På spørsmål av hva de gleder seg mest til svarer de konsistent.

– Kronen på verket er selvfølgelig bankettet på lørdag! Det blir mye moro, sier Storvold.

Få jenter

Av de 28 deltakerne er det kun 3 av dem som er jenter. Arkitekturstudent ved NTNU Marie Sæbøvik er en av disse. Hun har spilt squash i på hobbybasis i over to år.

– Jeg ble med på Studentlekene fordi jeg har vært med tidligere, og syntes det er gøy, sier hun.

Sæbøvik syntes det er vanskelig å si hvorfor det er få jenter som er med i turneringen, men tror en av grunnene kan være at mange ikke er vant med sporten ennå. Målsetningen til NTNU-studenten er allikevel klar; å ha det gøy!

– Jeg gleder meg mest til atmosfæren, se på kjentfolk som spiller og selvfølgelig banketten, sier Sæbøvik.

Uansett utfallet og de to andre jentene, er hele gjengen sikret pallplassering innenfor sin egen gruppe.