Festspill i Spektrum

Studentlekene er i gang, og torsdag ble de første kampene i håndball spilt i Trondheim Spektrum. 41 lag var påmeldt, og motivasjonen for å delta var forskjellig.

Publisert Sist oppdatert

Psykologistudent Siril Therese Holmberg fra NTNUI Royals hadde store ambisjoner om å finne festgleden under lekene.

Fakta

Studentlekene 2015

  • Et årlig arrangement som samler ulike studentmesterskap og studentcuper i ett arrangement
  • 2273 deltakere påmeldt
  • Tidenes største studentleker
  • Trondheim var vertsby også i 2013, da med over 2000 deltakere i 24 ulike idretter
  • Konkurreres i 18 idretter i år

– Ambisjonene er å feste mye og å møte mange nye folk. Vi vil også prøve å vinne puljen og å komme videre til lørdagens finaler, men det er mange tøffe lag å slå, sier Holmberg.

Fakta

Håndball

  • Kampene spilles i 25 minutter
  • Hvert lag har 7 spillere, én målvakt og 6 utespillere
  • 41 lag fra hele landet er påmeldt i Studentlekene 2015
  • Vinneren kan kalle seg norgesmestere i studenthåndball og får være med til EM for studenter i Portugal sommeren 2015

Til daglig spiller Royals i 4.divisjon, hvor de ligger på topp 3 på tabellen. de møtte HiOA IL i A-hallen i Trondheim Spektrum. Det ble aldri spennende, NTNU-laget lå foran fra start og tok en overlegen 12-målsseier 17-5.

– Kjempebra! Sier Siril Therese Holmberg, etter at kampen er over.

Andrea Horni fra universitetslaget fra Stavanger, UiSI, var klar for kamp mot tromsøstudentene fra TSI i sin første kamp. Stavangerlaget spiller i 4. divisjon, men hadde store forventninger til turneringen.

– Ambisjonene våre er å vinne både turneringen og banketten, i tillegg til at vi skal ha det gøy, sier Horni.

Motstanderlaget fra Universitetetet i Tromsø hadde meldt seg på for å ha det gøy.

– Vi skal bare ha det gøy, vi skal gjøre det beste vi kan, og gleder oss til å spille mot andre lag enn vi vanligvis gjør, sier jusstudent Frida Eilertsen.

Overraskende seier for UiSI

De fleste av spillerne på TSI spiller vanligvis i 2.divisjon, og de var derfor forhåndsfavoritter i denne kampen. Favorittstempelet forsvant imidlertid fort, og etter 10 minutter var stillingen 5-0 i favør UiSI. Laget fikk også en 2-minutter, noe som ikke gjorde saken bedre. Etter en scoring og en straffe var stillingen 8-2. TSI tok igjen noe, men ledelsen ble aldri mindre enn 3 mål. Sluttresultatet ble 12-5, og UiSI var svært fornøyde med resultatet.

– Vi er fornøyde med å vinne. Jeg kunne spilt bedre, men laget spilte bra i sin helhet, sier Andrea Horni på UiSI etter kampen.

I morgen møter laget blant annet NTNUI. Hun legger til at hun ikke var særlig imponert over laget fra Tromsø, med tanke på at de til vanlig spiller i 2. divisjon.

NTNUIs andrelag håper på turneringsseier

For herrenes del var det klart for kamp mellom NIH og NTNUIs andrelag, NTNUI H2. Det var en jevn kamp, men med harde skudd og godt keeperarbeid gikk NTNU-laget fra, for så å bli innhentet til ettmålsledelse. Sluttminuttene ble svært nervepirrende, men ledelsen holdt helt inn og laget vant med 15-14.

Eirik Storesund, som studerer EL-ingeniør ved HiST, var fornøyd med seieren, selv om han mente laget til tider spilte “tullete”.

– Vi håper på å vinne turneringen, men vi tror det kan bli vanskelig. Det er jo førstelaget som er de største favorittene, sa Storesund etter seieren.

Laget spiller vanligvis i 3. divisjon, hvor de ligger på andreplass.

Vil møte NTNUI

Bergensstudentene fra Norges Handelshøyskole stilte også med lag i Studentlekene. Simen Sæter Jørgensen som studerer siviløkonomi ved NHH fortalte at han var med for å ha det gøy og å møte nye folk. Til vanlig spiller laget i 2. divisjon.

– Vi håper på å komme langt og å møte NTNU og OSI, sier Jørgensen som nettopp hadde vunnet en kamp med en 5-målsseier.

Han var fornøyd med kampen, selv om han mente laget skulle heve seg frem mot morgendagens kamper.

– Vi kan mye bedre, tempoet slapp når vi kom i ledelsen, vi løp ikke “hjem” fort nok. Vi skal gjøre det bedre i morgen, forteller han.

Powered by Labrador CMS