Orientering med tak over hodet

Orienteringsløperne er vant til å komme gjørmete i mål med kvister i håret, men i kveld var skog og mark byttet ut med gangene på Dragvoll.

Publisert Sist oppdatert

Deltakerne skulle gjennom en to kilometer lang løype på Dragvoll, der 19 poster var plassert i korridorene. Grunnen til det noe uvanlige terrenget er at forholdene i skogen i februar ofte er dårlige. Samtidig føler NTNUI orientering at ved å holde konkurransen på Dragvoll kan de synliggjøre seg på en litt annerleds måte. Orienteringsløper Simen Aamodt trodde ikke NTNUI-løperne ville ha noen fordeler selv om de studerer i byen.

Fakta

Studentlekene 2015

  • Et årlig arrangement som samler ulike studentmesterskap og studentcuper i ett arrangement
  • 2273 deltakere påmeldt
  • Tidenes største studentleker
  • Trondheim var vertsby også i 2013, da med over 2000 deltakere i 24 ulike idretter
  • Konkurreres i 18 idretter i år

– De fleste orienteringsløperne går jo på Gløs og tilbringer ikke tid på Dragvoll. Så jeg tror alle stiller ganske likt, sier Aamodt.

Fakta

Resultater:

Herreklassen
  • 1.Rasmus Theisen
  • 2.Eirik Hovind
  • 3.Brynjar Larssen Bakken
Kvinneklassen
  • 1.Kristine Fjellanger
  • 2.Laura Ramstein
  • 3.Silje Uhlen Maruset

Golden Goal på plass

Programleder i Golden goal, Henrik Elvestad, hadde også tatt turen til Dragvoll for å spille inn et innslag til TV2-programmet.

– Jeg hørte at det skulle være innendørs orientering og tenkte hva i svarte er dette, derfor måtte jeg sjekke om dette holdt et seriøst nivå, sier Elvestad.

Elvestad tror det blir mye banning utover kvelden, men har et klart mål.

– Jeg håper jeg rekker flyet halv ti, sier Elvestad.

Med fasiten i hånden og en løpstid på rundt 32 minutter kunne han konstantere at han rakk flyet med god margin. Samtidig lanserer han seg selv som favoritt til neste års konkurranse.

– Det gikk bare bedre og bedre utover løpet og læringskurven er bratt. Jeg kommer til å herje hvis jeg er tilbake her neste år, sier Elvestad.

Tre menn skilte seg ut

Sistemann i løypa var i mål en og en halv time etter løpsstart, så gjennom kvelden byttet flere på å være i ledelsen. Eirik Hovind var en av de som holdt førsteplassen lenge.

– Dette var veldig gøy. Det var en morsom og utfordrende løype, sier Hovind rett etter målgang.

Han håpet lenge på seier, men mot slutten kom Rasmus Theisen fra NTNUI i mål og overtok ledelsen.

– Dette var skikkelig gøy, alt gikk som jeg ville, sier Theisen.

Han forteller at det mest utfordrende å holde konsentrasjonen hele tiden. Dette klarte han til gangs og kunne feire seieren etter at alle hadde passert målstreken. Den siste pallplassen gikk til Brynjar Larssen Bakken fra NTNUI. Bakken ledet SL-trippelen etter en sterk plassering i gårsdagens rokonkurranse.

– Det var en overraskende plassering, jeg har aldri rodd før, sier Bakken.

Før start trodde Bakken ledelsen kom til å glippe, men etter dagens tredjeplass er Bakken mannen å slå på morgendagens fem-mil.

Vant på første forsøk

For å unngå diskvalifisering måtte løperne stemple seg inn på postene i riktig rekkefølge og ikke gå til samme post to ganger. En av favorittene før start, Audhild Bakken Rognstad, ble felt av disse reglene.

– Det var dritvanskelig siden man må løpe på tvers av kartet, sa Rognstad etter at diskingen var et faktum.

Bedre gikk det for Kristine Fjellanger fra NTNUI som stakk av med seieren selv om hun aldri før har prøvd denne formen for orientering.

– Dette hadde jeg ikke forventa. Jeg hadde et par småfeil, men klarte å beholde en fin flyt, sier Fjellanger.

Laura Ramstein tok sølvet og Silje Uhlen Maruset måtte for første gang se seg slått i innendørs orientering når hun løp inn til tredjeplass. Jentene løper i likhet med Fjellanger for NTNUI orientering. Dermed stakk NTNUI av med alle medaljene og kan fortjent feire på lørdagens bankett.

Powered by Labrador CMS