Erik Frøseth ble med i Studeltlekene ved en tilfeldighet.

Lekenes ildsjeler

Åpningsseremonisjef Vilde Johannessen og påmeldingsansvarlig Erik Frøseth har begge gjort seg bemerket hos styret i Studentlekene 2015 og de har lagt ned utallige timer for å skape idrettsglede for flest mulig.

Publisert Sist oppdatert

Åpningsseremonisjefen Vilde Johannessen er 21 år gammel, spiller tennis og er psykologistudent. I 2014 var hun med som deltaker i Bergen Challenge, og synes konseptet var spennende.

— Jeg tenkte at om jeg skal jobbe frivillig, så er et slikt arrangement en av tingene jeg vil hjelpe til med.

Hun søkte til Studentlekene 2015, og fikk vervet som åpningsseremonisjef. Den siste tiden har det gått med mye arbeid og energi til planlegging av åpningsseremonien, men også til annet.

— Jeg liker veldig godt å hjelpe til på arrangementer, men det ender fort med at jeg tar på meg mer enn det stillingen min egentlig krever. Jeg er litt stolt over at jeg aldri har sagt nei til utfordringer, og at jeg har tatt oppgavene på strak arm, selv når det er noe jeg egentlig ikke har erfaring med.

Det er nok nettopp dette som har gjort at Johannessen har utmerket seg med stor innsats og sjel i sitt arbeid.

— Jeg synes det er utrolig hyggelig at folk setter pris på de oppgavene jeg har gjort. Jeg er veldig takknemlig for det, sier hun.

Påmeldingsansvarlig Erik Frøseth er 25 år gammel, driver med orientering og er informatikkstudent. For hans del startet arbeidet i Studentlekene tilfeldig.

— Jeg har en kamerat som var med i webgruppa fra starten av. De trengte en fyr til, og spurte meg. Jeg er glad i både idrett og datamaskiner, så da ble jeg bare med, forteller Frøseth.

I tillegg til å være med på å utvikle påmeldingssystemer og websider, har hans jobb bestått i å besvare alle spørsmålene fra deltakere om påmelding.

— Ofte har det vært spørsmål om hvor mange og hvem som er påmeldt. Alle de spørsmålene er det jeg som har besvart, forteller han.

I perioden rett før påmeldingen startet, og like før fristen gikk ut, arbeidet Frøseth stort sett døgnet rundt. Det er nok nettopp derfor han har blitt pekt på som en ildsjel av styret i Studentlekene.

— Jeg ble veldig overrasket. Jeg synes at alle er like viktige, så jeg tror det er litt flaks at jeg ble pekt ut, sier han.

Powered by Labrador CMS