Foreløpig er Bodies bare på kassett. Kommer på andre medium 10.mars

Haust - Bodies

Utypisk Haust, men jeg forguder det!

Publisert Sist oppdatert

«Static Attack» er første låt ut, med høye gitarer og kjappe trommerytmer. Lyden er utrolig skitten og følelsen av at dette er noe jeg kommer til å bli glad over å høre på blir sterkere og sterkere allerede fra første minutt. Låten utvikler seg så til å bli veldig treig og seig, noe som tar meg på senga.

Utover albumet blir vi servert låter som stadig kjører på i den skitne og brutale sounden som postpunken lever i. Det er ikke uten grunn at Haust er under plateselskapet Fysisk Format, som blant annet har band som Årabrot og Okkultokrati.

En låt som ga meg noe ekstra var låta «Light». Gitarlyden minner om Kinks’ ødelagte forsterkerlyd, bare at på denne låta virket den enda mer ødelagt. Utover det er låten preget av et synthriff som ikke akkurat kjennetegner Haust. Det fungerer, det låter dødsbra!

«Give me Shame» slår hardt fra seg med et simplere riff som drar deg inn til gamle Haust-trakter. Dette blir siste låt på A-siden (dersom du hører på vinyl eller kassett). Jeg kan ikke vente med å snu til neste side! Gi meg mer skam!

Det første som kommer på neste side er ikke en hvilken som helst låt, men «Peephole Maze». Den preges av skarpe toner som gnisser inn i trommehinna, men det er alikevel vakkert og fett på samme tid. Litt som om djevelen skulle spilt på harpe. På låta er Henning Wisth fra Okkultokrati med på gjestevokal. Han bidrar til at det låter mer teatralsk, og det skaper en uforventet stil. Dette er nok min favoritt!

Det skal sies at sporene på plata kommer i perfekt rekkefølge. Det er variasjon både i dynamikken og hvor skitten lyden er.

Jeg kan trygt si at jeg kommer til å spille denne plata mye framover!

Bodies kommer ut den 10. mars (for dere som ikke hører på kassett).

Powered by Labrador CMS