Her er den nye ISFiT-presidenten

Storsalen har talt, dette er den nye presidenten for festivalen.

Tekst: Mathias Kristiansen og Tonje Jacobsen

Mandag kveld ble det holdt valg av ny president for den Internasjonale Studentfestivalen i Trondheim. Etter mange timer med utspørring ble Kristine Bjartnes valgt.

Det ble to runder med utspørring og avstemning, hvor Bjartnes og Hans-Jacob Sandberg stod igjen til slutt. Men det ble Bjartnes som stakk av med seieren, med syv stemmer mer enn Sandberg.

Hun er 22 år gammel og studerer statsvitenskap. Hun har vært med på ISFiT to ganger før, og jobbet i fjor som kommunikasjonsmedarbeider for festivalen.

Diskriminering

Bjartnes valgte temaet diskriminering. Hun vil samle humanister, religiøse ledere og historikere for å disktuere temaet.

– Jeg kunne også kjempegjerne tenke meg at Emma Watson kom for å snakke om seksualisering av kvinner og hennes HeForShe-kampanje.

– Forme festivalen

Etter valget kan Bjartnes fortelle til dusken.no at valget har vært en utelukkende positiv opplevelse for henne.

– Det har vært en veldig spennende kveld. Det har vært gøy å sitte i salen, og med så mange fine mennesker til stede ble det en positiv opplevelse.

Nå gleder den nyvalgte ISFiT-presidenten seg til å komme i gang med arbeidet.

– Jeg har aldri vært med helt fra begynnelsen, så det blir spennende å være med å forme en ny festival. Jeg gleder meg til å komme i gang, og ikke minst til å velge ut styret.

LES MER: Dette er de andre kandidatene til valget.

Powered by Labrador CMS