Fra fredag av kan du nyte studentradion i ditt DAB-apparat

Radio Revolt er tilbake på lufta!

Klokka 11.00 den 20. mars blir studentradioen i Trondheim endelig tilgjengelig på DAB — døgnet rundt. Det skal feires, lover redaktøren.

Tekst: Emil Flakk, Torstein Hågård Bakke

Fakta

RADIO REVOLT – Studentradion i Trondheim

  • Stiftet 17. november 1984.
  • Røttene går tilbake til UKEsenderen, som var et radioprogram som gikk under UKA. Programmet var ett av få med dispensasjon fra NRKs kringkastingsmonopol.
  • Tidligere en selvstendig gjeng på Samfundet, men nå en del av Studentmediene. Driftsmessig en del av Studentmediene i Trondheim AS (tidl. Mediastud), som også driver bl. a. Under Dusken og dusken.no.

Fredag skrus bryteren til Trondheims nye lokale DAB-sender på Tyholt fra av til på, og Radio Revolt er blant de første kanalene som fra i ettermiddag kan finnes i kanalmenyen til ditt DAB-apparat.

– Vi blir mer tilgjengelige nå som vi er på DAB+, både for trondheimsstudenter og de som er interessert i et radiotilbud utenom det vanlige, sier redaktør Kris Monsen for Radio Revolt.

Studentradioen Radio Revolt har det siste året sendt utelukkende på nettstream. Nå vender studentradioen i Trondheim atter tilbake til eteren, og bytter ut FM med DAB.

– 5 år etter at Trond Giske tok fra Radio Revolt 24/7-konsesjonen, er vi nå tilbake som døgnradio på DAB, sier Martin Haugsand, leder for Studentmediene i Trondheims DAB-komité og ansvarlig for at studentradioen nå er på DAB.

Radioredaktør Kris Monsen fryder seg.

– Dette vil uten tvil motivere våre medarbeidere, som kun har opplevd en rein nettradio i nesten ett år. Før det delte vi sendetid med en misjonsradio, som av og til førte til morsomme lytteropplevelser, hvor man fikk bønnetime den ene timen og tungmetall den andre, sier Monsen.

Nysatsninger og samarbeid i vente

Monsen forteller at det vil bli en spennende utfordring å fylle det nye sendeskjemaet.

– Vi ønsker å gi en god lytteropplevelse. Radio Revolt er likevel drevet utelukkende på frivillig basis, og vi vil derfor samarbeide med Studentradioen i Bergen (SRiB) og Radio Nova (Oslo) for å få så mye studentrelevant stoff som mulig.

Monsen trekker fram satsningen på aktueltprogrammet Reaktor som et eksempel på nye typer stoff.

– Vi jobber nå med å blant annet lansere et helseprogram, med særlig vekt på studenthelse. Vi vil også begynne å ta opp gjesteforelesninger på flere campus, samfundsmøter og mye mer. Alt for å gi alle i Trondheim et unikt radiotilbud.

Er det planlagt noen feiring?

– Vi kommer til å feire ved å sende direktesendinger ifra diverse campus og på Samfundet. Radiokonkurranser vil bli holdt, og DAB-radioer skal premieres! Et par andre radioevents er også underveis. Målet vårt er å få flest mulig trondheimsstudenter interessert i vår plattform og innholdet vi tilbyr, sier Monsen.

– Gir studentene det tilbudet de fortjener

Daglig leder Mikkel Bolstad Dæhli i Studentmediene i Trondheim AS er fornøyd med konsesjonstildelingen.

– Eierne våre (SiT og Studentersamfundet i Trondhjem, journ. anm) har som mål at vi skal bli Nordens beste studentby, og da hører det med en lett tilgjengelig studentradio.

– Nå kan studentene få det solide og brede radiotilbudet de fortjener.

[OBS: Studentmediene i Trondheim, som driver Radio Revolt, driver også Dusken.no. Alle medarbeidere er medlem av samme gjeng ved Studentersamfundet i Trondhjem.]

Powered by Labrador CMS