Chastity Belt - Time To Go Home

ANMELDELSE: Modnere, men rebelskheten er inntakt

Publisert Sist oppdatert

Seattle som musikkscene assosiseres ofte med grungen og deprimerte regnvåte punkere. Gitaristene Julia Shapiro og Lydia Lund, bassist Annie Truscott og trommis Gretchen Grimm danner et av byens mest profilerte undergrunnsband Chastity Belt. De representerer noe av den samme dysterheten som vi forbinder med Seattle, men de har også en god dose humor og et tilsynelatende uanstrengt forhold til samspillet mellom instrumentene.

Time To Go Home er bandets andre utgivelse, og etter en godt mottatt førsteplate er forventningene høye til det som kommer etter. Akkurat som musikken deres, lar ikke gruppa seg stresse. Dette albumet har et mye mer melodisk og roligere lydbilde enn debutplata No Regerts, både musikalsk og tekstuelt, samtidig som de beholder den punkete stilen. Dette passer dem utmerket!

Det er vanskelig å ikke mimre tilbake til 90-tallets sløye gitarbaserte post-punk band. Bandet baserer seg på et lydbilde som tidvis minner om The Jesus And Mary Chain og Sleater-Kinney. Låter som «On The Floor» og «Lydia» kan føles litt vel dempet og ensformig, men «Why Try» drar opp tempoet sammen med «The Thing», en hurtig, punkete liten sak som gir sterke assosiasjoner til Sonic Youth.

Julia Shapiro synger «We’re just a couple of sluts, going out on the town … getting all dressed up just to get dressed back down / Ladies it’s ok to be slutty» i hennes karakteristiske lave og uengasjerte toneleie på låta «Cool Slut». Shapiros tekster er noe av det som skiller Chastity Belt fra horden med slitne indie-rock band, med en uredd og forfriskende ærlig tilnærming.

Med Time To Go Home har Chastity Belt laget et sterkt album med mørke indie-rock låter akkompagnert av en vokalist med en suggerende formidlingsevne. Dette er ti fengende låter vi kan vende tilbake til når våren føles litt for lys og håpefull.

Powered by Labrador CMS