Kendrick Lamar - To Pimp a Butterfly

ANMELDELSE: Fra strevende larve til flyvende sommerfugl.

Publisert Sist oppdatert

I tre lange år har fansen ventet på Kendrick Lamars neste studioalbum. Kendrick er en ordsmed som smir ord om til historier, og han har for lengst vist at han mestrer sitt yrke. Temaene på det nyeste albumet kan vi kjenne igjen fra fra det forrige, men Kendricks eget perspektiv har endret seg.

Problemstillingen som presenteres i albumtittelen er hva man gjør når man har blitt en sommerfugl, befridd fra tilstanden som larve i en kokong. Metaforen beskriver virkeligheten Kendrick Lamar befinner seg i. Han er fra gatene i Compton, han er fra den brutale realiteten. Ved å utvikle seg som musiker har han brutt ut av vanskelige kår og kan leve i sus og dus. Metaforen kan trekkes tilbake til good kid, m.A.A.d city fra 2012 der fortellingen hans var fra larveperspektivet. På To Pimp a Butterfly forteller han oss om de samme vanskelige temaene, men som sommerfugl. Hvordan skal han forholde seg til sine nærmestes problemer som gatevandrende larve, når han selv nå er uberørt, og har muligheten til å påvirke verden som flyvende sommerfugl?

Albumet har en ganske annen musikalsk profil enn forgjengeren. Dette er funk, soul, spoken word og selvfølgelig hiphop. Dette er en smeltedigel av mye av den fantastiske musikken som har blitt skapt i afroamerikanske strøk. Det er ikke bare jeg som er begeistret for denne vestkystrapperen. Snoop Dogg, Pharell, Pete Rock, Robert Glasper, Rapsody, Thundercat og Bilal har tydeligvis også fått det med seg, da de alle gjester albumet.

Kendrick Lamar har for lengst bevist hvem han er. Han har bevist hvorfor han er kongen av vestkystrap, og hvorfor han fortjener å være det. Vær snill å legge vekk de perverst høye tankene dine om den perverst kjente Kanye West for en stund. Sett av en drøy time og lytt til denne 78 minutter og 51 sekunder lange historietimen med Kendrick og vennene hans.

Powered by Labrador CMS