Den nye NSO-lederen får gratulasjonsklem fra motkandidaten fra UiB.

Likestilling og like muligheter

Therese Eia Lerøen er valgt som ny leder for norges studentorganisasjon (NSO). Hun trekker fram variasjon i undervisnings- og vurderingsmetoder, likestilling og like muligheter i høyere utdanning.

Publisert Sist oppdatert

Under lørdagens valg ble Lerøen, som er student ved Høyskolen i Oslo og Akershus, innsatt som leder av arbeidsutvalget. Hun vært fagpolitisk ansvarlig i NSO siden juli 2014, og har i alt fire år bak seg i organisasjonen. I kandidatpresentasjonen sier hun at hun vil bruke sin erfaring og kunnskap fra organisasjonen godt.

Fakta

NSO:

  • Norsk studentorganisasjon (NSO) er den største interesseorganisasjonen for studenter i Norge.
  • NSO består av 43 medlemslag fra universiteter og høyskoler over hele landet, og representerer mer enn 200 000 studenter.
  • NSO har landsmøte 17.-19. april, der de skal velge ny ledelse og vedta ny politikk.
  • Sentralstyret erstatter landsstyret som øverste organ mellom landsmøtene. I sentralstyremodellen skal det være minst én representant fra de ulike landsdelene.
  • Arbeidsutvalget består av seks fulltidsansatte som står for den daglige driften av organisasjonen. Her sitter leder, nestleder og medlemmer med forskellige ansvarsområder.

– Jeg vil gjøre studentbevegelsen rustet til løfte saker på tvers av NSOs politikkområder, sier hun.

Lerøen ønsker at NSO det neste året skal snakke om de sakene studentene møter hver dag.

– Jeg ønsker å snakke om hvordan institusjonene skal tilrettelegge for å imøtekomme studentenes forventninger, sier hun.

Hun trekker fram lik mulighet til høyere utdanning, variert udervisnings- og vurderingsmetoder og likestilling i akademia som viktige saker framover.

HiST-studentene Synne Grønvold og Nina Tollehaug stiller til henholdvis nestleder og fag- og forskningspolitisk ansvarlig i Norsk Studentorganisasjon (NSO)

Powered by Labrador CMS