The Wombats – Glitterbug

ANMELDELSE: Pungdyrene holder seg på kjente trakter, og det er helt i orden.

Publisert Sist oppdatert

Det nye albumet fra The Wombats har endelig ankommet etter flere utsettelser. Trioen fra Liverpool, som anses som en av de ypperste indiegruppene fra Merseyside, har nytt suksess med sin teft for fengende poprock-anthems. Bandet har sluppet flere singler fra albumet, blant andre «Your Body Is a Weapon», men nå skal vi få servert hovedretten.

Når det kommer til nyplata beveger ikke bandet seg inn i ukjente farvann, både på godt og vondt. Ærlig talt aller mest på førstnevnte. De tre sentrale Wombats-ingrediensene er fremdeles på plass: Scouseraksenten, usedvanlig fengende melodier og allsangverdige refreng. Glitterbug fortsetter integreringen av elektronika i låtene, som var en av de største nyvinningene på andrealbumet This Modern Glitch.

Den smakfulle synthbruken som ble introdusert forrige gang er nå en av tingene som virkelig fanger tak i lytteren. Den får stort sett brilljere alene på «Be Your Shadow», en bittersøt liten perle. «This is not a party» åpner med en duvelig 80-talls, Roland-aktig syntheziser som kverner i bakgrunnen gjennom hele låta, og prøver å overbevise oss om at «This is not a party, it’s a hurricane».

Gitaren og synthen er nå nesten fullstendig likestilte. På «Your Body is a Weapon» serverer gitaren et riff som er et gledelig gjensyn med materialet fra bandets debutplate, for ikke å snakke om den minimalistiske og skjærende strengbøyinga på åpningssporet «Emoticons». Stemningen til enkelte låter har tatt en mer seriøs vending, mest fremtredende på «Isabel», og dette ender opp med å bli platas svakeste øyeblikk.

Albumet er kort sagt mer av det vi elsker bandet for, med et par dødsoner der stemningen ikke er helt i taket. The Wombats er best når de ikke graver for dypt.

Powered by Labrador CMS