Toro Y Moi – What For?

ANMELDELSE: Hva skjedde med Toro Y Moi?

Publisert Sist oppdatert

Chillwave-guruen Chaz Bundick har omsider vendt tilbake, bortsett fra at han verken lager chillwave lenger, eller er en guru. Han har beveget seg over i bisarr og folkelig psykedelisk indie-rock i så stor grad at jeg rett før vokalen inntreffer på den første sangen «What You Want» tror at jeg har trykket feil, og at jeg har satt på et Tame Impala-album. Til min store forbauselse er det Toro y Moi jeg hører gjennom høretelefonene. Hva er dette for noe?

Dette er det fjerde albumet Bundick gir ut etter debuten Causers of This, som var en fanfare av lett og dansbar elektronisk popmusikk. What For? er derimot en ustemt tuba i forhold. Et eller annet sted siden debuten i 2010 har Bundick mistet det han var aller best på. Det som sitter igjen er den myke stemmen hans, og en dårlig blanding av mye av den ellers kule indie-rocken som har blitt sluppet de siste årene.

Se på Real Estate som eksempel. Det er ikke noe som slår deg i bakken for hver sang du hører, men de har klart å beholde felleslinjene sine fra låt til låt, og fra album til album. Det er dette Toro y Moi ikke har fikset på What For?. «Empty Nesters» og «Run Baby Run» er eksempelvis langt nærmere college rock enn hva man burde forvente av det femte albumet hans.

Det må understrekes at denne kritikken ikke baserer seg på at Toro y Moi har tatt et nytt veivalg. Det at han har valgt å gå opp indie-gaten er ikke et problem i seg selv. Poenget mitt er at han ikke har noe å tilføye blant den ellers brede skaren av artister som står under samme paraply, og derfor ikke gjør seg bemerkelsesverdig nok. Til tross for en lite interessant helhet, har Toro y Moi som vanlig klart å flette inn et par hits som absolutt løfter albumet nok til at jeg kommer til å sette det på én gang til etter at jeg er ferdig å skrive denne anmeldelsen. «What You Want» og «Buffalo» er verdt å få med seg.

Powered by Labrador CMS