GIRA PÅ GRATIS MAT? Trondheim Grønne Studenter (avbildet) lanserte Arne i 2013. Nå dilter Bergen etter.

Bergenstudenter lanserer gratismatkjøleskap

Kjøleskapet Arne på NTNU Dragvoll har nå fått en lillebror på Universitet i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Dette melder Studvest. Grønne Studenters avdeling i vestlandsbyen har nå opprettet et gratismatkjøleskap på Matematisk-naturvitenskapelig faktultet. Her kan studenter legge fra seg mat de har til overs, eller forsyne seg av det som allerede ligger der etter behov.

Inspirasjonen kom fra «Arne», et gratismatkjøleskap opprettet av Grønne Studenter i Trondheim på Dragvoll i april 2013.

– Kjøleskapet er et konsept som folk liker. Facebooksiden til «Arne» har mer likes på Facebook enn Grønne Studenter i Trondheim har forteller Tore Dyrendahl, talsperson for Grønne Studenter i Trondheim, i et intervju med studvest.

Skal drives av frivillige

Til å begynne med skal frivillige ved Universitetet i Bergen bytte på å skaffe mat til kjøleskapet. Målet er at påfyllet av mat etter hvert skal gå av seg selv, slik som i Trondheim.

Johannes Sand Bolstad, leder for Grønne Studenter Bergen, påpeker at de som bruker kjøleskapet gjør det på eget ansvar. Man kan ikke alltid sikre at all maten i kjøleskapet er trygg å spise.

– Vi kommer til å henge opp informasjon om ulike matsorter, blant annet hva slags typer mat som fort blir dårlig, men folk må selv se og lukte på maten for å bedømme om den er dårlig, forteller Bolstad til studvest.no.

Powered by Labrador CMS