– Vi streber etter bredden

Samfundet lover en fullpakket konserthøst med sitt nye programslipp.

Publisert Sist oppdatert

Studentersamfundet i Trondheim gjør seg klar for en fullpakket høst med mange konserter og andre arrangementer. Programmet vitner om god variasjon, og noe for enhver smak. Vi tok en prat med bookingansvarlig Fabian Egge.

Jazzmazz er tilbake

En ting som gjør seg tydelig på programmet i år, er Jazzmazz. Egge forteller at festivalen Jazzmazz ble arrangert for første gang på Samfundet i 1980, og at den gjentok seg årlig frem til 1987. Jazzmazz gjenoppsto i 1994, og i 1998 endret festivalen navn til Trondheim Jazzfestival. I dag kjenner vi dette som Jazzfest, som foregår hver vår i Trondheim. Nå er det 35 år siden Trondheim fikk sin jazzfestival, og nå tar Samfundet tilbake Jazzmazz-navnet.

Fredag 6. november vil vi få muligheten til å oppleve Elephant9, et av Norges aller beste liveband. I tillegg blir det konserter både på Knaus og i Edgar, med lokale band som blant annet Fieldfare. Arrangementet er et samarbeid med Jazzfest.

Klubben og Knaus byr på mye spennende

Artistene som kommer til Klubben i høst gir løfte om mange gode konsertopplevelser. Det er flere utenlandske navn enn tidligere med danske Rangleklods, Little Hurricane fra USA og islandske Samaris, for å nevne noen. Av norske artister er det verdt å fremheve hitmaskinen Sondre Justad, en aldri så liten bergensk punkinvasjon i form av Fjorden Baby!, og Hjerteslag og Pål Angelskår, kjent som vokalist i Minor Majority.

Et annet stort navn på plakaten til Klubben er Team Me, som spilte i Storsalen for bare et lite år siden. Egge mener at folk likevel burde få med seg bandet også i høst, fordi de nå legger ut på en eksklusiv, liten klubbturne. Konserten på Klubben i november bir en intimkonsert, og Egge understreker at dette blir siste mulighet til å se bandet på en god stund.

Knaus har som alltid flere spennende navn på plakaten, der man blant annet kan finne hiphophåp som Mads Veslelia og Cezinando. I tillegg finner vi kjenninger som holder til i Trondheim. Her kan både bluesrocken til Pistolshrimp og singer-songwriter Elias Eine trekkes fram. Det er også flere spennende navn som Whales & This Lake, som har vært mye spilt på P3 i sommer.

Storsalen

I Samfundets storstue blir det en rekke større konserter i høst. Det norske stjerneskuddet Aurora, som har spilt på festivaler rundt omkring i USA og Europa sommeren igjennom, tar med seg musikken sin til Trondheim. I tillegg kommer et av de største bandene metallscenen har å by på, nemlig svenske In Flames. I tillegg kommer Todd Terje and the Olsens, som i sommer har spilt på noen av de største musikkfestivalene verden har å by å, blant annet britiske Glastonbury og amerikanske Coachella. De første ukene tilbake i byen kan vi dessuten få med oss Sondre Lerche og Coucheron.

Og skulle du ikke være fornøyd, har UKA knapt begynt å slippe artister.

Powered by Labrador CMS