Solid framføring

ANMELDELSE: Spidergawd leverer instrumentalt og vokalt.

Tekst: Hanna Øian og Mari Engh

Med en oppsiktsvekkende intro fra et trommekorps som kommer marsjerende ned Marinen på rekke og rad, innleder Spidergawd med låta «Fixing To Die Blues». Spidergawd viser allerede fra begynnelsen hva de er gode for.

Trommisen, Kenneth Kapstad, er plassert framst på scena som bandets midtpunkt, og det vel fortjent. Han holder et skamfett sceneshow der han til slutt må kaste den gjennomsvetta skjorta for Marinens publikum. Bandets resterende medlemmer blir allikevel ikke glemt, bortsett fra det fjerde medlemmet, bassist Bent Sæther, som i starten er gjemt bak saksofon og trommer.

Bandet er til tider oppslukt i sin egen musikk. Likevel framstår de som selvsikre og har god kontakt med publikum under hele konserten. Musikken er helt klart deres hovedfokus, og samtidig ser vi at de koser seg i hjembyen og på Pstereo.

Under konserten har bandet flere høydepunkter som virkelig fenger publikum. Spesielt framføringen av låtene «Get Physical», «Torniqouet» og «Into Tomorrow», hvor vokalist Per Borten virkelig viser sine vokale kunster, med sin særegneog hese stemme.

Starten på Pstereofestivalens andre dag, preges også av dagslys og manglende lys- og sceneshow. Her lider bandet av at de få festivaldeltakerne som har møtt opp er mer krevende å fenge. Og dermed krever mer av artistene for å få med publikum.

Men ikke bare av den grunn overbeviser ikke Spidergawd helt denne gangen, med bakgrunn i tidligere gode prestasjoner, bar denne konserten preg av at Per Bortens stemme druknet i musikken ved flere anledninger. Hvilket er ergelig med tanke på hvor godt han ellers presterer. Dette til tross, med Spidergawds gode instrumentale og vokale prestasjoner, skal det mye til for at man angrer på å ha dratt på konserten.

Powered by Labrador CMS