Pulestua åpner igjen

Med drinker som «Steinkåt», og strippestenger ved dansegulvet, har den nye Bodegaen omfavnet sitt gamle rykte som kjøttmarked.

Tekst: Maria Lund Krogstad

For rundt tyve år siden var Bodegaen stedet «grungen» sto sterkt, og de kule nittitallsfolka hang. Etter forrige oppussing ble dette drastisk endret, og de siste årene har den vært mer kjent for å være stedet du går til for å finne noen å dele seng med. Etter årets oppussing holder Bodegaen fremdeles på framtoningen som Samfundets sjekkemetropol.

Forlokkende strippestenger

Vi kommer innom på dagtid for å se hvordan Bodegaen tar seg ut uten folk. Man tenker kanskje at det er grenser for hva man kan gjøre med en betongkjeller, men Bodegaen har blitt totalrenovert.

Dansegulvet er flyttet til midten av rommet, der det tidligere var bord og muligheter for å sitte. Sitteplassene er flyttet til utkanten av rommet, med behagelige sofaer i friske farger. På den ene siden av dansegulvet er det en liten samling strippestenger. De er gullfarga og iøynefallende, og kommer garantert til å bli godt brukt. Baren har også blitt større enn tidligere.

SE VIDEO: Nyoppusset Bodega

Like før halv ett på UKAs åpningskveld får folkemengden slippe inn i Bodegaen, og det blir raskt liv på dansegulvet. En del går ned i Bodegaen for å ta en titt på endringen, og forsvinner like raskt opp trappa igjen. De som derimot har savnet Bodegaen under oppussingsperioden, blir værende. Det er unektelig slik at mens Bodegaen har vært stengt, har ikke Samfundet hatt et ordentlig sted for å danse vilt og flørte med fremmede.

Etter en liten halvtime er midten av lokalet varmt som et helvete. Hvordan de som danser orker det, er hinsides min forstand, i og med at dansegulvet er fullt av svette mennesker som gnir seg imot hverandre. Det positive er at med den nye plasseringen av dansegulvet, er det både roligere og kaldere langs veggen. Her kan man søke tilflukt for litt levelig temperatur, og lavt nok lydnivå til å kunne småprate.

Større bar viser seg å være lurt, for det er sannelig nok pågang. Det er tettpakket med folk ved baren til enhver tid. Det har også kommet en ny drinkmeny, med drinker som «Steinkåt» og «Sex at the Bodega», som viser at lokalet omfavner ryktet sitt med glimt i øyet.

Klining i mørket

Det er lagt opp til drikking, dansing, og klining. Belysningen er nedtonet, så folk føler de kan klå uten å bli oppdaget. Så fulle som alle er før de kommer ned i Bodegaen, blir dette fort realitet. Det er likevel tydelig som edru journalist at alle de som står trykket opp mot veggen og klår på hverandre, ikke er så usynlige som de kanskje tror.

Strippestengene blir straks populære. Opptil flere ganger er det jenter som svinger seg i stengene nærmest dansegulvet og gutter som kommer bort til dem. De kliner med stanga mellom seg og alle ser ut som de synes disse stengene er en strålende ide.

Alt i alt har oppussingen vært vellykket. Lokalet har blitt strålende fint og hadde virkelig godt av løftet det har fått. Imaget er det samme som før, så alle festløver og kåte single vil nok fortsatt samles her. Hvis jeg hadde vært singel og desperat, hadde kanskje Bodegaen vært stedet for meg. Det er liten tvil om at dette fortsatt er stedet du vil gå til om du vil finne deg en midlertidig make.


Les denne og flere saker i Under Dusken #13, ute i hyllene eller på nett nå!

Powered by Labrador CMS