Slutt for Itslearning

NTNU har bestemt seg for å gå bort fra Itslearning og Fronter som e-læringssystem.

Publisert Sist oppdatert

Etter en vurdering av blant annet åpenhet, fleksibilitet og brukervennlighet har en styringsgruppe ved NTNU besluttet å erstatte de nåværende e-læringssystemene Itslearning og Fronter med et nytt system ved navn Blackboard. Det melder Innsida i dag.

Digital satsning

Prorektor Berit Kjeldstad ved NTNU forteller til Innsida at Blackboard er framtidens plattform.

– Dette blir lokomotivet i digitaliseringen av læringsaktivitetene våre, sier Kjeldstad, som også understreker at den nye plattformen vil møte NTNUS framtidige behov.

Hun har ledet styringsgruppa for anskaffelsesprosjektet, og er fornøyd med prosessen og resultatet.

Størst i USA

Blackboard er det største systemet for e-læring i USA, og er ellers utbredt flere andre steder i verden. Innsida skriver at Blackboard har over 20 millioner brukere verden over, og at det tilbys som webløsning på både pc og app på mobil eller nettbrett.

– Valget er godt. Blackboard er leverandøren med det beste produktet, noe som kommer oss brukere til gode. Dette legger til rette for at vi nå kan benytte andre undervisningsformer enn tradisjonelle forelesninger, sier student Stein Olav Romslo ved lektorutdanningen i realfag til Innsida.

Han har vært med på evalueringen, og er ikke i tvil om at det nye systemet er det beste alternativet. Totalt 35 studenter og ansatte fra Trondheim og Ålesund har deltatt i evalueringene.

Innfører pilotperiode

Systemet skal tas i bruk fra høsten 2017, men før det åpner NTNU for to pilotperioder. Den første settes i gang allerede høsten 2016, mens den andre perioden vil finne sted i vårsemesteret 2017. Studenter og faglærere som ønsker å være med på pilotperioden bes melde seg.

I tillegg ønsker NTNU å organisere gode systemer for læringsstøtte. Det vil komme en presentasjon av Blackboard på campus på tidspunkt som annonseres på Innsida. Ellers vil det være tilbud om kurs og opplæring for brukere.

Når høstsemesteret 2017 går i gang er det altså slutt på Itslearning og Fronter ved NTNU.

Powered by Labrador CMS