Trondheim Calling: Sushi x Kobe

Blæst ble et hjem for politisk ukorrekthet denne tidlige fredagskvelden.

Publisert Sist oppdatert

At musikk ikke skal være politisk korrekt er et gjentatt utsagn. Sushi x Kobe er kanskje en av de gruppene i Norge som viser på scenen hvorfor de er aller best.

Blæst var stedet for tunge seige rytmer og ristende rumper fredag kveld, der en av de store trekkplasterene Sushi x Kobe fikk oppgave i å varme opp lokalet.

Lyden fra anlegget er som skapt for Sushi x Kobe sin musikkstil. Stemningen ble til slutt preget av en fellesskapsfølelse for de som var der. Å få til noe sånt i løpet av en halvtime, klokka åtte på kvelden, er både morsomt og litt imponerende.

Sushi x Kobe er P3s yndlinger og samtidig en av de som forsøker seg på sydstatlig trap. Det er vanskelig å sette dem i bås. De har både et seriøst image og en overdreven og køddete tilnærming til faget.

Uansett hva man måtte mene så er dette duoen som fikk menneskene på Blæst til å bevege seg klokka åtte på kvelden. For min egen del tror jeg dette ligger i at verdenen mellom blodseriøs Atlanta-trap, og overdrevent og køddete norsk Yoguttene-Atlanta-rap, er en verden publikum kjenner igjen og vil engasjere seg i.

Låtrepartoaret deres er sterkt, og de billedlige tekstene gjør at universet deres fort blir delt, som igjen fører til engasjement i salen. Allsangfaktoren er en av de store styrkene til den dynamiske duoen.

«Flasker på flasker» og «La meg være full» dunker inn i magen på folk, mens folk synger med. På slutten av konserten dundrer gutta inn i publikumsmengden og går inn for en liten mosh-pit.

Powered by Labrador CMS