Stiller til valg i NSO

NTNU-studenten Anne Helene Bakke stiller som internasjonalt ansvarlig i Norsk studentorganisasjon.

Publisert Sist oppdatert

Den 23. mars stiller 21-åringen til valg med mål om å forbedre internasjonaliseringen ved norske utdanningsinstitusjoner.

– Internasjonalisering handler blant annet om hvordan et universitet appellerer til studentene, hvilket språk som blir benyttet i forelesning, og at pensum ikke bare omhandler norske forhold. Vervet handler mye om å ha kontakt med studenter internasjonalt og hjemme i Norge.

– De norske har gjerne sine egne venner

NTNU har ambisjoner om å være et internasjonalt universitet, men Bakke etterlyser bedre integrering av internasjonale studenter.

– Noen studenter er her fra seks måneder til to år, og man får veldig segregerte miljøer. Internasjonale studenter er ofte opptatt av å bli kjent med nordmenn, men de norske har gjerne sine egne venner.

Hun har erfaring som internasjonalt ansvarlig i Studenttinget ved NTNU, og siden juli har hun sittet i fag- og forskningspolitisk komité i NSO. Bakke studerer siste året på Europastudier, og bekrefter at det har gjort henne mer engasjert i temaet.

– Europa har det mest dyptgående samarbeidet om utdanning i kanskje hele verden. De fleste studenter anser studentpolitikk som mindre viktig, men når man kommer inn i miljøet blir det altoppslukende og spennende.

Hvite menn som pusher 50

NSO representerer norske studenter på nasjonalt nivå og påvirker myndighetene i saker som angår studenter.

– NSO er en lobbyorganisasjon som blir tatt seriøst av politikerne, og som har gode muligheter til å påvirke. I fjor jobbet NSO med en felles, global studentstemme. I tillegg arbeidet de med kampanjen «Stopp skolepenger», som handlet om at studenter fra utlandet ikke skulle betale penger i Norge. NSO jobbet sammen med norske studentdemokratier og forslaget ble avvist.

Et overordnet langsiktig mål er at unge skal bli bedre representert i internasjonalt politikk.

– Internasjonal politikk er dominert av «hvite menn som pusher femti». Vi er framtiden, og vi bør kunne stemme over hva som angår oss.

Powered by Labrador CMS