Mesterlig Samarbeid

Spillefilmen Nocturne er et tverrfaglig samarbeidsprosjekt mellom flere studieretninger ved NTNU. – Dette gir en mer ideell produksjon sier professor ved film- og videoproduksjon Johann Magnus Elvemo.

Publisert Sist oppdatert

Siden september i fjor har rundt 40-50 studenter, NTNU-ansatte og frivillige jobbet med en spillefilm som skal bli en ferdig masteroppgave i film- og videoproduksjon. Dette er den andre spillefilmen som produseres ved humanistisk fakultet etter skrekkfilmen Utburd i 2014. Filmen Nocturne er et resultat av nærmere ett års arbeid, og når den ferdigstilles er det takket være mange dugnadstimer.

Fakta

NOCTURNE (2016)

Et tverrfaglig samarbeid mellom filmproduksjon,filmvitenskap, og musikkteknologi på humanistiskfakultet ved NTNU.

Regi: Erik Paulsen (filmproduksjon).

Musikalsk regi: Stian Fjeldheim Michaelsen (filmproduksjon).

Studiosjef: Patrik Alm (musikkteknologi).

Dirigent: Gavin David Lee (StudentersamfundetsSymfoniorkester).

Formann i Studentersamfundets Symfoniorkester:Camilla Vikingsen.

Koordinator: Øyunn Gorset.

– Alle er avhengige av hverandre, sier regissør Erik Paulsen, som studerer filmproduksjon på NTNU.

For han har det vært en omfattende kabal som skal gå opp.

– Dette er jo en frivillig produksjon. Man må bare håpe at folk møter. Heldigvis har vi vært heldige her. Dugnadsånden er fantastisk.

Mørk tematikk

Nocturne handler om pianisten Daniel, som flytter til Trondheim for å jobbe med et eget prosjekt, samtidig som han skal jobbe med et anerkjent strykeesemble. Men på veien til kunstnerlig berømmelse, oppstår det en rekke problemer for hovedpersonen. Ifølge regissør Paulsen er filmen inspirert av natten, som også er en sentral del av handlingen. Tittelen Nocturne kommer av nettopp dette og tematikken søvn er en gjenganger.

Når Under Dusken besøker settet, er det Kammersalen i Olavshallen som fungerer som kulisse. Store deler av filmen er allerede spilt inn, men nå er det musikken som står i fokus. Med på laget har produksjonen fått med seg Studentersamfundets Symfoniorkester. Det blir en lang kveld for de involverte, da det er mye som skal spilles inn. Musikken blir tatt opp i studioet én etasje over Kammersalen, der musikerne sitter.

Det er første gang flere i produksjonen er med på noe slik, og det er tydelig at det ligger noen spente nerver rundt prosessen. Her må alt være perfekt. Musikalsk regissør Stian Fjeldheim Michaelsen er ikke i tvil om at sluttresultatet blir noe annet enn det, og er fornøyd med det han hører på testopptakene. Dirigent Gavin David Lee i Studendersamfundets Symfoniorkester er også klar over oppgavens vanskelighetsgrad.

– Det er svært sjelden en får lov til å ta del i noe slikt. Det er krevende men også ekstremt spennende. Det er tydelig at alle som er involvert i produksjonen mener den har vært et viktig knutepunkt mellom studieretningene og frivillige aktører.

– Det er en vanskelig prosess å få de riktige kontaktene i miljøet. Ved å jobbe på tvers av filmproduksjon, filmvitenskap og musikkteknologi har vi allerede her lagt et grunnlag, sier Elvemo.

En ny storfilm?

Denne innspillingen deler også studentene i produksjonen. Masteroppgaven i seg selv føles ofte litt fragmentert. I en slik produksjon er det enklere å få til akkurat det man vil, ettersom en har så mye tilgjengelig kunnskap om de forskjellige kunstområdene.

Regissør Erik Paulsen gleder seg til å bli ferdig, men også til å forhåpentligvis kunne vise fram det ferdige produktet. Målet er å få midler til at filmen blir vist på kino. Etter smakebiten som ble vist i dag er det forståelig. Nocturne ligger an til å bli et mesterlig samarbeid av proporsjoner.

MERKNAD: Flere medvirkende i filmen er nåværende eller tidligere medlemmer av Studentmediene i Trondheim

Powered by Labrador CMS