Frivillig med: Amal Abdinur

Det kommende året skal hun fortsette arbeidet frem mot å skape ti dager uten diskriminering i februar 2017.

Publisert Sist oppdatert

Amal Abdinur stråler når hun kommer inn i kafeen. Det kommende året skal hun fortsette arbeidet frem mot å skape ti dager uten diskriminering i februar 2017.

Fakta

Amal Abdinur

  • Alder: 22 år
  • Fra: Oslo
  • Verv: Tematisk visepresident ISFiT 2017, (tidligere politisk nestleder i AUF Oslo, sentralt ungdomsråd i Oslo)
  • Studerer: Afrikastudier.

Hva går vervet ditt ut på?

Fakta

ISFiT

  • Den internasjonale studentfestivalen i Trondheim (ISFiT) er verdens største tematiske studentfestival og har blitt arrangert annethvert år siden 1990.
  • Neste festival vil bli avholdt i februar 2017 og ha diskriminering som tema.

Hovedsakelig går vervet mitt ut på at jeg er den som er «ekspert» på temaet diskriminering i ISFiT 2017. Jeg er med på å skolere alle gjengstyrene og mellomlederne om temaet. Jeg skal også delta i debatter og diskusjoner hvor det er relevant at jeg deltar. Det må finnes en balanse mellom å være norsk, med våre oppfatninger om hva diskriminering er – og samtidig være en plattform som er imøtekommende ovenfor alle som kommer hit som deltakere, med ulike synspunkter, holdninger og verdier. Man skal ikke føle seg diskriminert når man kommer hit heller! Møter fylt med respekt og toleranse. Utfordre, uten å tråkke altfor mye på tærne. Men man kan ikke please alle – for da kommer man ikke videre.

Fakta

Om spalten

Frivillig med: er en ny spalte på Dusken.no hvor vi ønsker å sette fokus på menneskene som jobber frivillig for å gjøre Trondheim til en bedre by å være student i. Kjenner du noen som gjør en innsats for studenter i Trondheim og mener vi bør kontakte, send en mail til reportasjeredaktor@studentmediene.no med en kort begrunnelse.

Hvorfor nettopp ISFiT 2017?

Mest fordi jeg alltid har likt ISFiT, jeg syns konseptet er jævlig kult. Jeg er jo en idealist. Temaet hadde også veldig mye å si på hvorfor jeg valgte å søke til nestleder, å jobbe mot diskriminering er noe jeg brenner for. Rettferdighetssansen min er sterk. Jeg som mørkhuda, muslimsk kvinne er mer utsatt fordi jeg krysser av på flere bokser. Det er så viktig for meg å se sammenhengene. Å få belyst dette er noe jeg virkelig har motivasjon for å jobbe mot. Det er politisk og internasjonalt, noe som passer veldig godt sammen med studie mitt og interessene mine. Det er på grasrotnivå, men samtidig er det så mye større enn oss selv. Det handler ikke om oss her i Norge, vi skaper en arena for de som kanskje ikke kan ytre seg og bli hørt i de landene de kommer fra. Vi skaper den plassen for dem her i Norge. Det er enormt motiverende. Jeg tror det er derfor det ble akkurat ISFiT.

Apropos motivasjon, kan du fortelle litt mer om motivasjonen din for vervet?

Motivasjonen er først og fremst å lære mye nytt. Tema og organisasjonsarbeidet er motivasjon i seg selv. Å være med på et stort fellesskap. Når du er student kommer du kanskje hit alene, om du ikke har familie og venner som er her fra før av. Og man prater lite om at studenter blir ensomme, men det er realiteten for mange studenter. Derfor er det så viktig å ha ISFiT, UKA og Samfundet fordi det er arenaer hvor man kan samles i livssituasjonen sin – som studenter.

Hvor mye tid bruker du egentlig på vervet?

Jeg prioriterer ISFiT framfor skole. Det sier kanskje sitt om hvor mye tid det tar. Men det er fortsatt overkommelig sammen med skole. Jeg vil si at jeg bruker rundt 30 timer i uka på ISFiT. Og det inkluderer òg det sosiale. For det er jo en veldig viktig bit av det!

Hvem er drømmeinnlederen til ISFiT 2017?

Vanskelig, jeg bytter hele tida. Det er som en pose med godteri hvor jeg ikke kan bestemme meg for hvilken jeg vil ha. Men jeg må si jeg liker Viola Davis veldig godt. Hun er skuespiller og spiller blant annet Annelise Keating i serien «How to get away with murder». Hun vant Golden Globe som beste kvinnelig skuespiller, som den første farga kvinnen noensinne. Den talen hun holdt… Om jeg er langt nede og trenger motivasjon, så ser jeg på den på youtube. Afroamerikanske powerwomans – jeg elsker det.

Og hvem vil du absolutt ikke ha som innleder?

Dalai Lama? Haha, neida – jeg tuller bare. Jeg vet ikke. Det må være en person uten relevans. En skikkelig fæl person. For eksempel Donald Trump. Samtidig kunne han helt sikkert ha lært noe av ISFiT, og dermed er han jo relevant – man lærer jo noe av hans verdenssyn òg. Man skal ikke bare ta inn folk man er enig med, da blir man ikke utfordra. Jeg har for eksempel skikkelig lyst til at Sylvi Listhaug skal komme. Det hadde jo vært fantastisk.

Hva er de artigste arbeidsoppgavene som hører til vervet ditt?

Temaskoleringsbiten – det å kunne prate om diskriminering hele tida. Også elsker jeg å stå på stand for ISFiT!

Og de kjipeste?

Møtevirksomhet, selv om det er utrolig viktig – jeg liker bedre å gjøre enn å planlegge.

Har du håp om at ISFiT 2017 kan være med å gjøre verden til et mindre diskriminerende sted?

Ja, absolutt! Vi ønsker å lage en festival med ti dager uten diskriminering. Vi ønsker å sette diskriminering på dagsordenen her i Norge og at de ti diskrimineringsfrie dagene har ringvirkninger for deltakerne når de er hjemme igjen. I tillegg har vi rundt hundre ISFiT-ambassadører rundt omkring i verden som jobber med temaet i sine hjemland.

Powered by Labrador CMS