Ny ledelse i Velferdstinget

BI-student Ida M. Jodanovic er ny leder. Hun vil fokusere på studenthelse.

Publisert Sist oppdatert

Velferdstinget er det studentpolitiske organet som skal sørge for at velferdstilbudet for trondheimsstudentene både ivaretas og forbedres. De har bestemmende myndighet over semesteravgiften og skal komme med innspill til og være talerøret for studentsamskipnaden. Alle studenter kan stille til leder- og nestlederstillingene, uansett om de har hatt verv i Velferdstinget før, eller ikke.

Fokus på studenthelse

BI-student Ida M. Jodanovic, som har vært studentpolitisk ansvarlig ved BI Studentersamfunn (BIS), ble tirsdag valgt som ny leder av Velferdstinget med 9 av 17 stemmer. Hun ser fram til å tiltre i den nye stillingen.

– Jeg gleder meg utrolig mye til å starte i vervet som leder, forteller hun.

Når det kommer til hjertesaker mener hun det er vanskelig å sette fingeren på én spesifikk ting, men hun ønsker å fokusere på studenthelse.

– Jeg kommer til å jobbe med å få studenthelse som et begrep og sette i gang enkle tiltak for å forbedre psykisk helse, alt fra treningskampanjer til helsesøster på hvert campus.

Hun vil være en åpen leder, og ta alle tilbakemeldinger på alvor.

– Jeg vil være inkluderende og imøtekommende for positiv og negativ kritikk.

Nye nestledere og nytt arbeidsutvalg

Jørgen Gunderengen fra Dronning Mauds Minne Høgskole (DMMH) har blitt valgt inn som ny organisatorisk nestleder. Thomas Eriksen fra tidligere Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST) er valgt inn som politisk nestleder.

Velferdstingets nye arbeidsutvalg er også valgt. Arbeidsutvalget har ansvaret for den daglige driften av Velferdstinget, som innebærer organisatorisk og praktisk planlegging av seminarer og møter, samt informasjonsarbeid og mediekontakt. Det velges inn tre representanter til deltidsstillinger fordelt på arbeidsområdene idrett, bolig og velferd.

Nora Iman Hagesæther fra NTNU er valgt inn med velferd som sitt arbeidsområde, Elle Cerullo fra NTNU er valgt inn med idrett som sitt arbeidsområde, og Nicholas Christiansen er valgt inn med bolig som sitt arbeidsområde. Boligansvarlig vil dessuten sitte i Boligrådet, velferdsansvarlig i Velferdsrådet og idrettsansvarlig i Studentidrettsrådet.

Powered by Labrador CMS