– Noen faller alltid av når det er så mye fyll

Initiativtakerne bak «Edrufadder» mener fadderuka er viktig for videre trivsel på studiene. Nå skal de inkludere alle.

Publisert Sist oppdatert

Når flere tusen nye studenter ønskes velkommen til NTNU i august braker det løs med to uker med bli-kjent-program, kjent som fadderuka. Fadder- opplegget får ofte kritikk for å ha for mye fokus på fyll, selv om flere og flere vektlegger alkoholfrie arrangement. Linjeforeningen Online skal i år tilby et bredere tilbud for de som ikke ønsker å drikke alkohol.

– Dette er vår måte å forsøke å få med flest mulig. Mange faller av i starten av fadderuka. Dette fører til at de ikke får samme gode forhold til folk og studier, forteller Fride Skarseth.

Får støtte fra fakultetet

Skarseth er aktiv i Online, linjeforeningen for informatikk ved NTNU. I år er hun leder for velkomstkomiteen og har med dette ansvar for å ta i mot alle nye studenter på informatikk.

– Mitt inntrykk er at det alltid er en viss andel i alle faddergrupper som ikke liker festingen og stordrikkingen. Før årets fadderuke var det noen som ba meg om å se på alternative tilbud, sier Skarseth.

Fakultet for informasjonsteknologi, matematikk og elektroteknikk (IME) er tydelig fornøyd med initiativet fra linjeforeningen. De har gitt 26.000 kroner i støtte til «Edrufadder»-prosjektet.

– For oss er det viktig å vise at Fadderuka ikke bare handler om fest. Den skal være en positiv inngang til studiet, sier dekan Geir Egil Øien til Universitetsavisa.

– Alle skal med på samme opplegg

Etterspørsel fra egne studenter, og økonomisk støtte fra fakultetet, har ført til større satsning. Online vil i fadderperioden ha et alternativt arrangement uten alkohol hver kveld.

– Det blir blant annet kino og brettspillkvelder. I tillegg prøver vi å få til tilbud parallelt med andre store fadderarrangement, slik at de som ønsker mindre fokus på alkohol ikke blir helt adskilt fra resten. Vi ønsker at alle skal få være med på samme opplegg, forteller Skarseth til Under Dusken.

Initiativtakerne bak årets «Edrufadder» kjenner ikke til at andre linjeforeninger satser like tungt som dem i år.

– Men Abakus har gjort noe lignende tidligere, så det er dem vi har hentet litt inspirasjon fra, sier Skarseth

Powered by Labrador CMS