Rekordhøy gutteandel ved DMMH

Antall mannlige studenter ved barnehagelærerutdanningen ved Dronning Mauds Minne Høgskole har økt. – Enda ikke optimalt, mener førstelektor.

Publisert Sist oppdatert

Barnehagelærerutdanningen ved DMMH har aldri hatt høyere andel mannlige studenter, med 22 prosent menn ved oppstart. Det er godt nytt, mener førstelektor Kari Emilsen ved høyskolen.

– Vi ønsker klart det optimale med halvt om halvt menn og kvinner, men vi er fornøyde på ett plan. Det går sakte men sikkert oppover, fordi vi har hatt en nasjonal satsing på menn til barnehager, sier førstelektor Kari Emilsen ved DMMH.

Nasjonal satsing

Det er blitt vanligere med menn i barnehage, en utvikling DMMH bidrar til. På oppdrag av Utdanningsdirektoratet drifter de blant annet med nettstedet mennibarnehagen.no, som blant annet skal inspirere flere menn til å jobbe i barnehage.

– Vi har vært gode på markedsføring og bevisste på å vise fram både mannlige og kvinnelige studenter, men dette er ikke noe spesielt på nasjonal basis. Det er godt over hele landet, sier Emilsen.

Målet med jevn fordeling mellom menn og kvinner tror hun ikke vil skje i nærmeste framtid, til det går utviklingen for sakte.

– Men tiden jobber for oss, sier hun.

Ikke guttepoeng

For å jevne ut kjønnsfordelingen med mannsdominerte linjer har jentepoeng vært et mye omtalt virkemiddel. Guttepoeng er derimot ikke noe de vurderer for å øke gutteandelen ytterligere.

– Det er ikke så stor konkurranse for å komme inn ved barnehagelærerlinjene, så det er ikke noe vi har vurdert, sier Emilsen.

Powered by Labrador CMS