Ingrid Fejerskov (19), Anna Gabrielsen (19), Marie Malvik (18), Cathrine Gremmertsen (19), og Heidi Storkås (19).

NTNUs nye fjes

Forventninger, spenning, og en visshet om at fadderperioden blir en tung affære preget de nye studentene på immatrikuleringen.

Publisert

– Jeg har aldri vurdert noe annet enn å komme hit, sier Anna Gabrielsen (19).

Hun er en del av en spent jentegjeng som har funnet sammen i et hjørne på Stripa.

Sebastian Lillegård (24) og Johannes Ottestad (24)

– Vi har hørt at det er et bra universitet og at det er et godt studentmiljø. Og så er det et stykke unna der jeg kommer fra. Det er litt deilig, forteller Heidi Storkås.

De er alle enige om at fadderperioden kommer til å bli slitsomt, men gøy. De vet foreløpig lite om hva de skal igjennom, men én ting er sikkert:

– Togafest blir gøy. Jeg gleder meg til at hele byen har på seg togakostyme, sier Gabrielsen.

Kjenner til tradisjonene

Ute myldret det som vanlig av nye, spente studenter på immatrikuleringen på Gløshaugen. De fleste med forventningsfulle blikk, poser fulle med flygeblad fra ulike studentorganisasjoner, i vennegjenger eller på jakt etter nye.

Sebastian Lillegaard (24) og Johannes Ottestad (24) er to kompiser fra Sandnessjøen som skal studere henholdsvis bevegelsesvitenskap og historie. De valgte NTNU fordi det er et av de beste universitetene i Norge.

– Kanskje det beste, sier Lillegård.

Fra før av kjenner de til alt som rører seg på Studentersamfundet og at det er sivilingeniørlinjene som har de største tradisjonene. «»

– «Koking» er blant annet en tradisjon jeg har hørt om. Der du er i grupper og bare skriver av hverandres øvinger. Jeg tror ikke det er like vanskelig på bevegelsesvitenskap. Trenger nok ikke noe «kok» der, sier Lillestad og ler.

Ikke så godt forberedt

Begge gleder seg til fadderperioden som de påpeker er viktig for det sosiale og for å bli en del av studentmiljøet.

– Jeg er ikke så veldig godt forberedt, så jeg skal bare følge etter disse karene på historie og høre hva de sier. De er jo kjent for å være ganske festlige, og det er jo jeg og, så det skal nok gå bra selv om det blir tungt, sier Ottestad

På spørsmål om når de begynner med studiene sier Ottestad at han skal begynne lesinga allerede i morgen før han begynner å le.

– Neida, det blir nok ikke noe av det!

Powered by Labrador CMS